Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Γυμναστική για μοναδικούς τύπους στην παραλία.

Αν το παιδί σας δεν είναι από τους τύπους που απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα και το παιχνίδι με τα κουβαδάκια στην αμμουδιά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσετε υπέροχα. Εμείς το τελευταίο Σαββατοκύριακο παίξαμε με τα «ίχνη», τις πατημασιές που άφηναν όσοι περπατούσαν στην ακροθαλασσιά. 

- Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποιος άφησε κάθε πατημασιά, χρησιμοποιώντας –φυσικά- επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία και μια μικρή δόση φαντασίας. Έτσι, εντοπίσαμε ένα μικρόσωμο βιαστικό και χοντρούλη σκυλάκο που άφηνε βαθιά πατουσο-ίχνη το ένα πολύ κοντά στο άλλο, ένα πουλάκι που προσγειώθηκε για λίγο για να δροσιστεί πριν συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι, μια κυρία με μεγάλες σαγιονάρες που πήγαινε βιαστικά ακούγοντας μουσική και έναν ψηλό αθλητή – με τεράστιες πατημασιές και ακόμα μεγαλύτερο διασκελισμό- που έτρεχε για να κάνει προπόνηση για τους αγώνες. 

- Εντοπίσαμε τα ανθρώπινα ίχνη, επιλέξαμε τα πιο καθαρά από αυτά, βάλαμε πετρούλες δίπλα τους για να τα ξεχωρίζουμε και με τη βοήθεια μας μεζούρας μετρήσαμε πόσα εκατοστά είναι το κάθε ένα. Γράψαμε τους αριθμούς σε ένα χαρτάκι για να μην τους ξεχάσουμε για να τους χρησιμοποιήσουμε για μια ντετεκτιβιστική δραστηριότητα. 

- Αποφασίσαμε να γίνουμε λίγο «πειραχτήρια» και να μπερδέψουμε τη γιαγιά και τον παππού μας. Σβήσαμε με τις παντόφλες μας τα ίχνη των άλλων, περπατήσαμε ανάποδα για να μην καταλάβουν από πού ξεκινήσαμε και προς τα πού πηγαίναμε, γίναμε «γίγαντες» κάνοντας βήματα στην άμμο με πολύ μεγάλο διασκελισμό και μωράκια κάνοντας βήματα με πολύ μικρό διασκελισμό, παράξενα όντα πατώντας μόνο στις μύτες των ποδιών μας, «καβουράκια» περπατώντας πλάγια και μικροί δεινόσαυροι χρησιμοποιώντας αντί για μπροστινά πόδια τα χέρια μας με τα δάχτυλά μας τεντωμένα και ανοιχτά. 

- Και επειδή εμάς δεν μας ξεφεύγει τίποτα και μας αρέσει να βάζουμε πράγματα στη σειρά, διαλέξαμε ένα «πολλά υποσχόμενο» ίχνος, μαζέψαμε πέτρες και φτιάξαμε την διαδρομή με πέτρες, τοποθετώντας τη μια πίσω από την άλλη. Και επειδή η διαδρομή ήταν μεγάλη, ψάξαμε και κουβαλήσαμε άπειρες, όλων των μεγεθών. 

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

1 σχόλιο:

  1. Μια πολύ όμορφη ιδέα, περιπέτεια και παιχνίδι κοντά στη θάλασσα για τα πιτσιρίκια που δεν τους αρέσει το νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή