Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ποδηλατικό διήμερο στην Καλαμαριά

Ποδηλατικό διήμερο πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Μαρτίου στην Καλαμαριά.

Την πρώτη μέρα θα γίνει ο Ποδηλατικός Αγώνας mountain bike για αθλητές ποδηλατικών σωματείων (2ος αγώνας κυπέλλου Ballistic cup 2014) μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, για κατηγορίες Παίδων, Παμπαίδων και Μίνι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Επίσης την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο Λαϊκός Αγώνας mountain bike 3 χιλιομέτρων,για ενήλικες και μαθητές σχολείων, μέσα πάλι στο χώρο του Κόδρα. Οι δύο αυτοί αγώνες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό σύλλογο «Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ».

Με απέλαση κινδυνεύει Aλβανός μαθητής, να τελειώσει τη χρονιά ζητά η ΕΛΜΕ

Με απέλαση από την Ελλάδα κινδυνεύει μαθητής αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Λάρισας και έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δε διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα.

Σχολείο καθιέρωσε ώρα... καπνίσματος, για τους μαθητές-φουγάρα

Ηταν και παραμένει να είναι το μεγάλο άγχος των μαθητών που έχουν ξεκινήσει τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Πώς θα καταφέρουν να ξεκλέψουν λίγα λεπτά στο διάλειμμα, για να κάνουν μια τζούρα.

Το καφέ των εκλεκτών ψυχών

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ Φωτ.: ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ

Ανθρωποι που η κοινωνία έβαλε στο περιθώριο, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έστησαν το «Μύρτιλλο» στο Νέο Ηράκλειο και το βλέπουν να... ανθίζει, δίνοντας μαθήματα επιχειρηματικότητας, αλλά κυρίως ανθρωπιάς...

Το ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013−2014. Για να ανοίξετε το ΦΕΚ κάνετε κλικ εδώ

Οδηγίες για τις εξετάσεις των μαθητών της Α Λυκείου και πως θα βαθμολογηθούν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων

Τι είναι αυτό που ηρεμεί τα μωρά στην αγκαλιά μας;

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι το ρυθμικό κούνημα λειτουργεί ως αντίδοτο στο κλάμα τους, αφού αυτόματα σταματά την ανησυχία τους. 

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology», λύθηκε επιστημονικά το μυστήριο που κάνει τα μωρά να χαλαρώνουν και να γαληνεύουν με τη συνεχή κίνησή τους στην αγκαλιά μας.

Σχολεία χωρίς καθηγητές σε ακριτικά νησιά

Λύση φαίνεται ότι βρέθηκε στο θέμα που αναστάτωσε τις προηγούμενες ημέρες το Λύκειο Φούρνων, με τις διαμαρτυρίες γονιών και μαθητών, που προτίμησαν να μη δώσουν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις καταγγέλλοντας κενά σε καθηγητές. Οπως αποφασίστηκε, ο χρόνος που έχει χαθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα καλυφθεί με τον διπλασιασμό των ωρών.

Άποψη: Γ. Τσιάκαλος "Τo λεξιλόγιο της βίας και οι εκπαιδευτικοί μας"

Είναι πολλοί οι λόγοι που τα σχολεία μας μας πληγώνουν, με τον ίδιο τρόπο που «όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει». Ομως, όπως η τελευταία δεν είναι κόλαση αλλά, αντίθετα, σε ορισμένους τομείς σε σύγκριση με άλλες χώρες μας φαίνεται παράδεισος, έτσι και τα σχολεία μας. Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις στάθηκε η Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, την εβδομάδα που μας πέρασε.