Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ευχάριστες και ωφέλιμες δραστηριότητες με ένα skateboard (για μικρά παιδιά και παιδιά με αναπηρία).

Εκτός από τον κλασικό τρόπο χρήσης του skateboard με τη μετακίνηση του ατόμου πάνω στη σανίδα σε όρθια στάση και τη δύναμη του ενός ποδιού μπορείτε να δοκιμάσετε και τις εξής δραστηριότητες:

Βάλτε το παιδί να ξαπλώσει πάνω στο skateboard μπρούμυτα και ζητήστε του να μετακινηθεί με τη βοήθεια των χεριών του ακολουθώντας τυχαία ή συγκεκριμένη πορεία. Το ίδιο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια ή χέρι- πόδι κατά την κίνηση. Βάλτε το να κάνει απλές διαδρομές, κάντε αγώνες δρόμου ή παίξτε πιο σύνθετα παιχνίδια πχ να πρέπει έτσι ξαπλωμένο μπρούμυτα πάνω στη σανίδα να μετακινείται και να μαζεύει μπαλάκια βάζοντάς τα μέσα σε ένα καλάθι.

Δέστε το skateboard με ένα σκοινί και ζητήστε από το παιδί να μεταφέρει πάνω σε αυτό (χωρίς να του πέσει) ένα αντικείμενο (βαρύ ή ελαφρύ, μεγάλο ή μικρό, ψηλό ή χαμηλό κτλ) τραβώντας το σκοινί. 

Ζητήστε από το παιδί να σπρώξει το skateboard όσο πιο μακρυά μπορεί ή να στοχεύσει με αυτό άδεια μπουκάλια τοποθετημένα σε διάφορους σχηματισμούς στο πάτωμα (σαν bowling). 

Βάλτε το παιδί να γυρίσει με το χέρι του όσο πιο γρήγορα μπορεί τη μια ρόδα του (το skateboardείναι γυρισμένο ανάποδα και στερεωμένο στο πάτωμα). 

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου