Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μικρά κολπάκια για μεγάλα χαμόγελα

Μερικές φορές εμείς οι μεγάλοι κολλάμε σε τόσο απλά πραγματάκια που ένα προχωρημένο πιτσιρίκι τα ξεπετάει σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς καν να σκεφτεί. 

Έτσι και προχτες, ήρθε στο γραφείο μια μαμά με ένα πολύ μεγάλο φαινομενικά πρόβλημα: «Δίνω στον Κ. αυτοκόλλητα για επιβράβευση και μαζεύει αυτοκόλλητα και από τα γιαουρτάκια του. Του αρέσε να τα βλέπει και να τα δείχνει σε άλλα παιδιά. Μερικές φορές τα χαρίζει στους φίλους του ή θέλει να τα ανταλλάζει. Αν τα έχει όπως είναι, χωρίς να τα ξεκολλάει, χάνονται και δεν μπορεί να τα δει ένα ένα εύκολα. Αν τα κολλήσει σε χαρτί, δεν μπορεί να τα ξεκολλήσει». 

Για καλή μας τύχη, η Ε., μια μαθήτριά μου με μυαλό ξυράφι και μεγάλη διάθεση για κουτσομπολιό, είχε ήδη χώσει τη μύτη της στη συζήτηση, δίνοντας τη λύση. 

«Θα πάρετε ένα από αυτά τα ντοσιέ που έχουν διαφάνειες για να βάζεις μέσα χαρτιά. Αν τα κολλάει σε αυτές τις πλαστικές σελίδες, ξεκολλούν εύκολα. Και φυσικά μπορεί να τα βλέπει σαν άλμπουμ και να τα παίρνει μαζί του στο σχολείο για να τα δείχνει στους φίλους του. Απλούστατο...» είπε και συνέχισε να παίζει στο κινητό της. Όντως, απλούστατο και άκρως αποτελεσματικό!

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου