Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Έξυπνο κουτί» για τα χάπια από μαθητές λυκείου της Ρόδου

Να υπενθυμίζει στους ηλικιωμένους να παίρνουν τα χάπια τους με τη… φωνή των εγγονών τους έχει ώς στόχο η "εφεύρεση" μιας ομάδας μαθητών από τη Ρόδο. 

Πρόκειται για 20 μαθητές της πρώτης και δεύτερης λυκείου του “Ροδίων Παιδεία”, οι οποίοι δημιούργησαν τα "έξυπνα κουτιά" με την ονομασία HAPPILL, προκειμένου να θυμίζουν στους χρήστες να πάρουν τα χάπια τους. Το έξυπνο και χρηστικό γκάτζετ των νεαρών μαθητών παρουσιάστηκε και έχει ήδη την οικονομική στήριξη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για να μπει σε κανονική παραγωγή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, το "έξυπνο" αυτό γκάτζετ, που επινόησαν και ολοκλήρωσαν οι μαθητές, δεν σταματά εδώ αφού "σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στέλνει SMS από τον ηλικιωμένο στο τηλέφωνο που έχουμε ορίσει εμείς, δηλαδή του εγγονού ή του συγγενή". Επιπλέον, αν δεν λάβει το χάπι του ο ηλικιωμένος, ενημερώνει τον συγγενή, "υπενθυμίζοντας του ότι κάτι συμβαίνει και πρέπει άμεσα να πάρει τηλέφωνο τον ηλικιωμένο για να του θυμίσει να πάρει το χάπι του".

Η συσκευή τέλος στέλνει και ενημέρωση στον συγγενή, όταν τελειώσουν τα χάπια του μέλους της οικογένειας που φροντίζει, ενώ "διαθέτει και κουμπί έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος αισθανθεί κάποια αδιαθεσία το οποίο μπορεί να πατήσει και να πάει το μήνυμα στον συγγενή".

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου