Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μάντλιν Στιούαρτ, το μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν, παρουσίασε την δική του κολεξιόν

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα. Φέτος η Μάντλιν Στιούαρτ, ένα μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν, λανσάρισε την δική της σειρά ρούχων στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει αθλητικά κολάν, φούστες και κοντά μπλουζάκια.

Το μοντέλο από την Αυστραλία προκάλεσε ποικίλα σχόλια με την πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα το 2015 και σε αυτήν πιστώνεται η αλλαγή της αντίληψης για τους ανθρώπους με σύνδρομο Ντάουν.

Η Στιούαρτ ελπίζει να κάνει το ίδιο με την σειρά ρούχων της που έχουν την επωνυμία "21 Reasons Why" by Madeline Stuart ("21 Λόγοι Γιατί" της Μάντλιν Στιούαρτ).

Φορώντας μπλε κολάν με μοτίβα η Στιούαρτ εμφανίστηκε πρώτη στην κατάμεστη αίθουσα για να παρουσιάσει τη σειρά ρούχων της-- καθημερινά, άνετα, χαλαρά. Η Μάντλιν έχει συνδυάσει τις κοντές φούστες με πιέτες με μακρυμάνικες, κοντές μπλούζες και μακό μπλουζάκια που μπορούν να φορεθούν με σκούρα κολάν με μοτίβα.

"Αντιπροσωπεύουν πράγματι αυτό που είναι", λέει η Ροζάν Στιούαρτ, η μητέρα της Μάντλιν, μάνατζέρ της και συνεργάτης της στον σχεδιασμό των ρούχων, για την συλλογή της κόρης της που θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου.

Το όνομα της συλλογής είναι μια αναφορά στην ηλικία της Μάντλιν--θα γίνει 21 ετών φέτος--και στο επιπλέον χρωμόσωμα στο 21ο ζευγάρι που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου Ντάουν.

Από τότε που ανέβηκε για πρώτη φορά στην πασαρέλα, το μοντέλο από το Μπρισμπέιν έχει εμφανιστεί σε επιδείξεις μόδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφού συμμετείχε σε δύο άλλες επιδείξεις μόδας στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να πάει στο Παρίσι, έπειτα στο Λος Άντζελες και σε άλλες αμερικανικές πόλεις προτού επιστρέψει στην Αυστραλία στα τέλη Απριλίου.

Η Μάντλιν, η οποία έχει προβλήματα ομιλίας, θέλησε να γίνει μοντέλο αμέσως μόλις είδε για πρώτη φορά επίδειξη μόδας στην Αυστραλία.

"Η Μάντλιν ποτέ δεν θεώρησε ότι δεν μπορεί να καταφέρει κάτι", λέει η μητέρα της σε συνέντευξή της προσθέτοντας ότι έπειτα από τέσσερις σεζόν όπου έκανε το μοντέλο στη Νέα Υόρκη είναι προφανές ότι η κόρη της θέλει να παραμείνει στον χώρο.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου