Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χρώματα

Πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει να καταλάβουμε αν κάποιο παιδί στο φάσμα του αυτισμού και χωρίς προφορικό λόγο, ξέρει τα χρώματα; Και ενώ αποτυγχάνει σταθερά να τα αναγνωρίσει στο υλικό που χρησιμοποιούμε και τα εντάσσουμε στο πρόγραμμα διδασκαλίας, έρχεται ξαφνικά μια στιγμή και αποκαλύπτεται ότι τα ξέρει και μάλιστα πολύ καλά. 

Γιατί οι μητέρες πρέπει να διαβάζουν με τα παιδιά τους

Όταν το παιδί μπει στο δημοτικό αρχίζουν και τα διαβάσματα. Αντιγραφή, ανάγνωση, γραμματική, μαθηματικά... Πολλοί γονείς είναι από πάνω από τα παιδιά κι ελέγχουν στενά τα διαβάσματα τους. Άλλοι προτιμούν να μάθουν στα παιδιά τους να μελετούν μόνα τους. Πάντως, έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως έστω και μισή ώρα μελέτης με τη μητέρα λαένο το παιδί να βελτιώνει τις γνωστικές του ικανότητες.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017: Τα μαθήματα, οι συντελεστές βαρύτητας και τα μόρια

Την εγκύκλιο με τις απαραίτητες πληροφορίες για τα μαθήματα, τους συντελεστές βαρύτητας και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Ανανεωμένο Kaspersky Safe Kids: Ευελιξία για τα παιδιά, συμβουλές για τους γονείς

Η Kaspersky Lab συμπληρώνει τις λύσεις που προσφέρει για την προστασία των παιδιών από ψηφιακές απειλές με νέες λειτουργίες για τις πλατφόρμες iOS και Android. Πλέον, τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν εξ αποστάσεως πρόσβαση από τους γονείς τους για μία απαγορευμένη ιστοσελίδα ή εφαρμογή με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ οι γονείς λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές όταν το Kaspersky Safe Kids καταγράφει περίεργες περιπτώσεις.

Η χαρά της απόκτηση ενός μωρού κρατά μόλις έναν χρόνο

Όταν ένα ζευγάρι αποκτά το πρώτο του παιδί η ζωή του αλλάζει. Γεμίζει με ευτυχία. Μόνο που, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, η ευτυχία αυτή κρατά μόνο έναν χρόνο.

Ερευνητές από την Σχολή Οικονομικών του Παρισιού στη Γαλλία μελέτησαν εκατοντάδες νέους γονείς από τέσσερις χώρες: Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία.
Σκοπός της έρευνας τους ήταν να διερευνήσουν πόσο διαρκεί η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού.

Τεστ σε τρίχρονα προβλέπει την κοινωνική τους πορεία

Ένα τεστ σε παιδιά ηλικίας τριών ετών μπορεί να προβλέψει ποια από αυτά, όταν μεγαλώσουν, θα έχουν περισσότερα χρόνια προβλήματα συμπεριφοράς και υγείας, και έτσι θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο οικονομικό -και όχι μόνο- βάρος για την κοινωνία, όπως υποστηρίζει μια νέα επιστημονική έρευνα.

Εκατό μαθητές δημοτικών σχολείων στο 1ο TEDx για παιδιά

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 100 μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν λόγο στην εξέλιξη ενός συνεδρίου! Οι μαθητές, ηλικίας 8-10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί πρωτότυπων διαδραστικών εμπειριών, να λάβουν θέση και να εκθέσουν την άποψή τους, να αλλάξουν κάθε στιγμή τη ροή των ομιλιών!

Γ. Κρεατσάς: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για τον HPV και στα δύο φύλα

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αγόρια και κορίτσια, έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), απευθύνει ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ Γεώργιος Κρεατσάς, τονίζοντας ότι «το εμβόλιο προσφέρει απόλυτη προστασία και δεν έχει καμία παρενέργεια».

Αξιολόγηση αναγνωστικής επάρκειας μαθητών στο Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Μέθοδος Αναγνωστικής Επάρκειας RADAR» για τους μαθητές της Γ' έως τη ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης για θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και γενικά για την Προαγωγή Υγείας.

Το συγκλονιστικό μήνυμα μιας μαμάς που το μωρό της έχει σύνδρομο Down

«Αυτή είναι η κόρη μου Λουίζ. Είναι 4 μηνών και έχει ένα χρωμόσωμα παραπάνω». Αυτό ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα της Caroline Boudet δημοσιογράφου και μητέρας της μικρούλας Λουίζ, 4 μηνών, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down, και συγκλόνισε τον κόσμο όταν το μοιράστηκε στο Facebook.

Στην Ισλανδία τα Χριστούγεννα κάνουν δώρα μόνο βιβλία

Oι λάτρεις του βιβλίου θα ζηλέψουν σίγουρα αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράδοση στην Ισλανδία, καθώς αυτή τη μέρα του χρόνου οι οικογένειες και οι φίλοι συνηθίζουν να κάνουν δώρα βιβλία ο ένας στον άλλον και να περνούν τη νύχτα με διάβασμα.