Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικη καμπανούλα για το δέντρο



1ο Φεστιβάλ Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 18:00.
Αίθουσα "Λίτσα Φωκίδη" του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος. 
Αποστ. Σαμανίδη 21 - Πανόραμα.
Πηγή: facebook

Στον ΟΟΣΑ και πάλι οι μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα

Μελέτη-εξπρές για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα ανέθεσε στον ΟΟΣΑ το υπουργείο Παιδείας.

Μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς, ο υπουργός Παιδείας ανέθεσε στον ΟΟΣΑ τη σύνταξη νέας, εστιασμένης μελέτης-επισκόπησης της «ανάπτυξης και εφαρμογης εκπαιδευτικης πολιτικής στην Ελλάδα». 

Οι επιστήμονες τα... έβαλαν τώρα με τον Αη Βασίλη:Τι να λέτε στα παιδιά σας

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στα καταστήματα, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές. Μαζί με αυτές, ο 'Αγιος Βασίλης ξεσκονίζει ήδη το θρυλικό έλκυθρό του για να αρχίσει τα πήγαινε-έλα στα σπίτια των ανθρώπων για άλλη μια χρονιά. Μήπως, όμως, φέτος θα έπρεπε να βρει κλειστές πόρτες ή μάλλον κλειστές καμινάδες;

22η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

22η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
1 / 2 / 3 / 4 / 5 Δεκεμβρίου 2016
στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
ώρα έναρξης των συναυλιών: καθημερινά 6:30 μ.μ.
...................................................................

Κάτω από το όριο της φτώχειας το 96% των Ρομά στην Ελλάδα

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι Ρομά στην Ευρώπη, καταδεικνύει νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), βασισμένη σε συνεντεύξεις Ρομά σε εννιά χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Επιμορφωτική συνάντηση των Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.Π.Ε.Θ., το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, έχει αναλάβει το σημαντικό έργο να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών.

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Η ​​σύντομη ιστορία εξέλιξης της Ειδικής Αγωγής στη χώρα μας έχει χαρακτηριστικά της ανάπτυξης ενός υποσυστήματος στο περιθώριο της εκπαίδευσης. Το υπουργείο Παιδείας τον τελευταίο χρόνο έθεσε τέλος σε αυτή τη λογική και καθόρισε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της Ειδικής Εκπαίδευσης, προχώρησε σε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις με σαφή ενταξιακή προοπτική και ίδρυσε νέες δομές ειδικής αγωγής, μετά οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακής στασιμότητας.

"Νοιάζομαι και Δρω" σε 150 σχολεία της Ελλάδας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας όπου το «εμείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ», υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και επεκτείνεται σε 150 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός», έχει οργανώσει και υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, μετά από σχετική έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διδυμότειχο: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης υλοποιεί το Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου. Κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, υλοποιείται το πρόγραμμα με τίτλο “Ταξίδι στη Ζωή και τις Παραδόσεις του Κόσμου-Γνωριμία με τη ζωή, την ιστορία, την κουλτούρα και τις παραδόσεις των χωρών του κόσμου”. Ενώ επίσης κάθε Σάββατο από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα υλοποιείται το πρόγραμμα “ Ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος-Προώθηση στην ανάγνωση και τη δημιουργικότητα”.

Μαθήματα τιμιότητας από μια 12χρονη: «Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο»

Μάθημα τιμιότητας παρέδωσε μια 12χρονη μαθήτρια της Α Γυμνασίου στις Σέρρες που βρήκε ένα πορτοφόλι με 3.380 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία. Ο κάτοχος βρέθηκε την επόμενη μέρα και παρέλαβε το «φουσκωμένο» πορτοφόλι με τα χρήματα, που προορίζονταν για την κάλυψη αναγκών της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ενώ η 12χρονη τιμήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ως παράδειγμα ήθους.