Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Καλοκαιρινά προβλήματα…

Ξύπνημα στις 11, ντύσιμο και πλύσιμο ως τις 11:15, κουλούρι μέσα στο αμάξι, μάθημα στις 11:30…

Όχι, το πρόγραμμα δεν ανήκει σε κάποιο παιδί Γ’ Λυκείου που πέρασε όλο το βράδυ διαβάζοντας, αλλά σε παιδί Στ’ Δημοτικού που πέρασε σχεδόν όλο το βράδυ (μέχρι τις 3 τα χαράματα), βλέποντας τηλεόραση. Μετά από μιάμιση εφιαλτική ώρα που προσπαθείς να σώσεις ό,τι γίνεται από το μάθημα, έρχεται η ερώτηση της μαμάς: “Πώς πήγε;”. Ειλικρινής απορία, χωρίς να σε δουλεύει. Η ίδια μάνα που το έφερε σέρνοντάς το, με κόκκινα μάτια και στόμα ορθάνοιχτο από το χασμουρητά! Και όταν αρχίζεις να εξηγείς ότι δεν έχει νόημα να γίνεται μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες, γυρίζει και σου λέει το καταπληκτικό: “Η τηλεόραση φταίει που έχει μέχρι αργά πρόγραμμα”. 

Όχι, δεν φταίει η τηλεόραση. Εμείς φταίμε. Οι μεγάλοι. Που δεν βάζουμε ένα πρόγραμμα. Που δεν την κλείνουμε. Και πρέπει να το καταλάβουμε για να αλλάξουμε πριν να είναι πολύ αργά…

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Τι δημητριακά να επιλέξω για τα παιδιά μου;

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά τα οποία δεν τρώνε πρωινό έχουν μικρότερη επίδοση στις εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση και εγρήγορση και επίσης μοιάζουν πολλές φορές πιο κουρασμένα και νωχελικά.

Σε χώρες όπου τα σχολεία καθιέρωσαν πρόγραμμα προγεύματος για όλα τα παιδιά εντός του σχολείου, οι επιδόσεις των μαθητών παρουσίασαν βελτίωση. Ακόμη, μελέτη έδειξε πως τα παιδιά που κατανάλωναν δημητριακά πρωινού είχαν χαμηλότερο βάρος σε σχέση με το ύψος τους και μικρότερη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδιάζει η κυβέρνηση

Νέες αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις εξετάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια σχεδιάζονται από την κυβέρνηση μετά τις χαμηλότερες βαθμολογίες των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. 

Τσαπατάκης: Αγώνας για δικαίωση και έξω από την πισίνα

Ενα τροχαίο ατύχημα πριν από δέκα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει λόγω αναπηρίας από τη Σχολή Αστυφυλάκων και έκτοτε δίνει τον δικό του αγώνα για δικαίωση. Ονειρό του να συνεχίσει την πορεία στο αστυνομικό Σώμα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του από μία θέση γραφείου. Ωστόσο η προσπάθεια αποδείχθηκε δυσκολότερη από ό,τι αρχικά υπολόγιζε, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ένα πολυδαίδαλο νομοθετικό πλαίσιο.

Τέλη Σεπτεμβρίου χτυπάει το κουδούνι για 18.000 προσφυγόπουλα

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.