Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αυτισμός και κορίτσια

Τα κορίτσια διαγιγνώσκονται με αυτισμό σε μεγαλύτερη ηλικία σε σύγκριση με τα αγόρια, γεγονός που – σύμφωνα με νέα έρευνα – μπορεί να οφείλεται στα διαφορετικά συμπτώματα που εμφανίζουν. 

Τα κορίτσια φαίνεται να έχουν περισσότερες δυσκολίες στην κατανόηση των κοινωνικών νύξεων, ενώ τα αγόρια παρουσιάζουν πιο εμφανείς διαφορές από τους τυπικά αναπτυσσόμενους συνομηλίκους τους, όπως επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών και πολύ περιορισμένα ενδιαφέροντα, λένε οι ερευνητές. 

Νέα στοιχεία για τη μαθητική διαρροή στη χώρα μας

Νέα στοιχεία για τη μαθητική διαρροή στην Ελλάδα, δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτά, το ποσοστό μαθητών που το 2014-15 φοιτούσαν στη Γ' Γυμνασίου και δε συνέχισαν τη φοίτησή τους στην Α' Λυκείου, ανέρχεται στο 3,84%. 

Έχε το νου σου στο παιδί

Παιδικά ατυχήματα μπορεί να συμβούν στα πιο «ασφαλή» μέρη, υπό την επιτήρηση των γονέων. Η φροντίδα για το παιδί είναι δεδομένη, θα πρέπει όμως να συνοδεύεται από ενημέρωση και δράση για την προστασία του

Χανιά: Ανθίζουν… οι σχολικοί κήποι

Κήποι… παντού και για την ακρίβεια σε 46 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

Braille tablet: Ένα Kindle για όσους έχουν πρόβλημα όρασης

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν εργάζονται πάνω στη δημιουργία ενός Kindle για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ένα Braille Tablet, το οποίο θα μπορεί να είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα προσιτό σε τιμή σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Q & A: Τα παιδιά είναι συνήθως ψηλότερα από τους γονείς τους;

Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από παιδί σε παιδί και από οικογένεια σε οικογένεια, και εξαρτώνται από γονίδια και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι γιατροί χρησιμοποιούν συνήθως έναν σχετικά απλό μαθηματικό τύπο, ο οποίος επινοήθηκε το 1970, για να προβλέψουν το ενήλικο ύψος ενός παιδιού με βάση τα ύψη των γονιών του. Για τα αγόρια, ο τύπος αθροίζει το ύψος των δύο γονιών, προσθέτει 13 εκατοστά και διαιρεί το αποτέλεσμα με το δύο. Για τα κορίτσια, αθροίζει το ύψος των γονιών, αφαιρεί 13 εκατοστά και διαιρεί το αποτέλεσμα με το δύο. Στην περίπτωση που το ύψος των γονιών είναι ακραίο, εφαρμόζεται ένας πιο περίπλοκος μαθηματικός τύπος.

Βάζοντας φρένο στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μια ασθένεια με πολυμορφία και διαφορετικά συμπτώματα στον κάθε ασθενή. Εμφανίζεται σε άτομα νέας ηλικίας κυρίως, επιδεινώνει τη φυσική κατάστασή τους και μακροπρόθεσμα τα αποδυναμώνει.

Ο καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιάννης Ματσούκας και η καθηγήτρια Ιατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου, Αθανασία Μουζάκη, ανέπτυξαν μια εξατομικευμένη ανοσοθεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαθήματα του Χάρβαρντ σε Ανδρο - Κολυμπάρι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ακαδημαϊκό πρότζεκτ επιχειρεί να συνδέσει συστηματικά τα μέσα ενημέρωσης με τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Ο λόγος για το «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ - Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα» που οργανώνεται από ένα ακριτικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων.

Μπορώ να επιλέξω το φύλο του παιδιού μου;

Πολλά ζευγάρια επιθυμούν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της επιστήμης, είτε επειδή έχουν αδυναμία στο ένα φύλο είτε επειδή επιθυμούν να προσθέσουν στην οικογένειά τους παιδί του αντίθετου φύλου.

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για νέους στην Οικολογική Γεωργία

H Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College υλοποιούν ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους από 19 έως 30 ετών στον τομέα της οικολογικής γεωργίας, των αρωματικών φυτών και της ελαιοκομίας με πρακτική άσκηση στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο του 2016, για 15 νέους.