Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Δημητσάνα: Προβολές για Παιδιά και Νέους στο Μουσείο Υδροκίνησης!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 3-10 Δεκεμβρίου 2016 ) προβάλλει στα Μουσεία του ΠΙΟΠ στην Πελοπόννησο, ένα προσεγμένο πρόγραμμα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα προβληθούν ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ώρα 10:30) και στη συνέχεια μια αξιόλογη ταινία μυθοπλασίας για όλη την οικογένεια (ώρα 12:00), ταυτόχρονα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

10:30 – 12:00Ταινίες κινουμένων σχεδίων χωρίς διαλόγους, κατάλληλες για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Η ιστορία μιας αρκούδας
Χιλή, 10΄, 2014
Σκηνοθεσία:Gabriel Osorio
Ο γέρο-αρκούδος πηγαίνει καθημερινά στη γωνιά ενός πολυσύχναστου δρόμου. Στήνει ένα μικρό ξύλινο θέατρο με τσίγκινες κούκλες που φτιάχνει ο ίδιος.

Φαντασία
Ηνωμένο Βασίλειο-Ισπανία- Πορτογαλία-Γερμανία, 8’, 2014
Σκηνοθεσία: Pedro Resende,Carlos Quesada,
HeleneVizcaino Cuenca Vílchez
Πόσο σημαντική είναι η δημιουργικότητα; Την ώρα του μαθήματος ένα αγόρι θέλει να δείξει τη ζωγραφιά του σ’ ένα κορίτσι, πράγμα που είναι αρκετό για να αποδράσουν και να μπουν στην περιπέτεια του κόσμου της φαντασίας.

Μπαμπάς
ΗΠΑ 6’, 2014
Σκηνοθεσία: Natalie Labarre
Ένας εκκεντρικός εφευρέτης συνειδητοποιεί ότι δεν είναι o τέλειος πατέρας κι έτσι μια μέρα προσπαθεί να φτιάξει έναν.

Σκαρφαλωμένος
Perched
Ηνωμένο Βασίλεio 11’, 2016
Σκηνοθεσία: Liam Harris
Ο Χάμις Φιντ, είναι ένας παράξενος γέρος που ζει απομονωμένα μέσα σε ένα υποβρύχιο που ισορροπεί πάνω σε ένα βουνό. Ενώ αγωνίζεται να διατηρήσει την ισορροπία αυτή, ένας ανεπιθύμητος πελαργός εισβάλλει στον κόσμο του.

H Ορχήστρα
Αυστραλία 15’, 2015
Σκηνοθεσία: Mikey Hill
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μια μπάντα από μικροσκοπικούς μουσικούς σάς ακολουθεί παίζοντας το σάουντρακ της ζωής σας. Σ’ αυτόν τον κόσμο ζει ο μοναχικός και πολύ συνεσταλμένος Βέρμον που αναγκάζει την ορχήστρα του να παίζει μόνιμα φάλτσα.

Καμηλοπάρδαλη
Ρωσία 8΄, 2014
Σκηνοθεσία:Anastasiya Sokolova
Κάθε νύχτα, ο Γάιδαρος ατενίζει τ’ αστέρια κι ονειρεύεται να κοιτάξει την καμηλοπάρδαλη στα μάτια και να της πει ότι είναι η ομορφότερη καμηλοπάρδαλη του κόσμου!

Το δώρο
Γερμανία 4΄, 2014
Σκηνοθεσία/Direction: Jacob Frey
Ο Τζέικ περνάει το χρόνο του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια μέσα στο σπίτι, αντί να ανακαλύπτει τι τον περιμένει έξω από την πόρτα. Μια μέρα, η μαμά του αποφασίζει να του κάνει μια μικρή έκπληξη, που τον δυσκολεύει να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του.

Δύσκολο να είσαι σπουργίτι
Ρωσία, 8’, 2015
Σκηνοθεσία/Direction: Darya Vyatkina
Το σαΐνι σπουργιτάκι στήνει ένα πανέξυπνο σχέδιο για να βγάλει το χειμώνα με τον καινούργιο του φίλο.

Αφηρημένα τερατάκια
Νορβηγία 10’, 2016
Σκηνοθεσία: Endre Skandfer
Ο Μπάλτερ, το τερατάκι παίζει χιονοπόλεμο με τον καλύτερο του φίλο τον Μόντικα. Ένα άλλο τερατάκι όμως κλέβει την προσοχή του Μόντικα κάτι που εξοργίζει τον Μπάλτερ και γεμάτος ζήλεια καταστρώνει σχέδιο για να ξεφορτωθεί τον ανταγωνιστή του.

Νοέμβρης
Γαλλία 4’, 2015
Σκηνοθεσία :Marjolaine Perreten
Στις όχθες του ρυακιού το φθινόπωρο φαίνεται να μπαίνει για τα καλά. Τα μικρά ζώα ετοιμάζονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μεγάλου και μακρύ χειμώνα.

12:00 – 13:30Ταινία μυθοπλασίας υποτιτλισμένη στα ελληνικά, κατάλληλη για παιδιά Ε-ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Ένα μπιζέλι για σπίτι
Γερμανία, 2014, 90΄
Σκηνοθεσία : Thomas Heinemann
Η Λόλα μένει σε ένα πλωτό σπίτι που λέγεται «Μπιζέλι» μαζί με τη μητέρας της. Από τότε που εξαφανίστηκε ο πατέρας της, έχει γίνει εσωστρεφής. Μια μέρα, εμφανίζεται ένα νέο αγόρι, ο Ρέμπιν, ο οποίος γίνεται φίλος με τη Λόλα. Ταυτόχρονα η μαμά της Λόλα αποκτά καινούργιο σύντροφο, τον Κέρτ. Η Λόλα όμως δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν να πάρει τη θέση του πατέρα της και κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους χωρίσει. Μια αρρώστια της μητέρας του Ρέμπιν και η ανάγκη για βοήθεια από τον Κέρτ, θα διαμορφώσουν τη νέα σχέση της Λόλα με το κοινωνικό της περιβάλλον. Μια υπέροχη οικογενειακή ταινία που επιβεβαιώνει τον πυρήνα των ανθρώπινων αξιών.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Castellinaria Film Festival 2014
Βραβείο Σκηνοθεσίας, Olympia International Film festival for children and young people 2014


Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 231 00 Σπάρτη
Τ.: 27310 89315 | www.piop.gr

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr- 

Πηγή: kalimera-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου