Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα ζωής από τα δεκάχρονα της ακροβασίας

Υπάρχουν στιγμές όπου τα παιδιά, αυθόρμητα και αθώα, μας μαθαίνουν ή καλύτερα μας υπενθυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει και συνήθως είναι αυτά που έχουν και αξία.


Όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής δεν παρακολούθησαν μόνο ένα εντυπωσιακό θέαμα με ακροβατικά που έκοβαν την ανάσα. Παρακολούθησαν και ένα... σπάνιο θέαμα για το πώς όλες οι ομάδες γίνονται μία και πώς ένα άκρως ανταγωνιστικό τουρνουά μετατρέπεται σε ένα ακροβατικό πανηγύρι.

Αν και η ακροβατική γυμναστική δεν αποτελεί ολυμπιακό άθλημα, εντούτοις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, παρουσιάζουν ένα θεαματικό πρόγραμμα χορογραφημένων ακροβατικών ασκήσεων, σε δυάδες ή και τριάδες. Ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων είναι μεγάλος, όπως και ο ανταγωνισμός για την εύνοια των κριτών, που εξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αυτό ήταν το κλίμα και στη Μίκρα όταν το τουρνουά πλησίαζε στο τέλος του και την απονομή των μεταλλίων. Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο, για τα παιδιά αλλά και τους γονείς που βρίσκονταν στις εξέδρες του γυμναστηρίου και οι αθλητές ήταν συγκεντρωμένοι πίσω από το ταπί, περιμένοντας την είσοδό τους. Αυτό, όμως, που ακολούθησε ήταν απρόσμενο: όλες οι ομάδες έγιναν μία. Τα παιδιά άρχισαν να σκαρφαλώνουν το ένα στο άλλο, έτσι, για παιχνίδι. Κι ενώ, λοιπόν, περιμέναν όλοι για τα μετάλλια, οι σύλλογοι, τα χρώματα, οι αντιθέσεις εξαφανίστηκαν και τα παιδιά που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο έγιναν ένα. Όλα μαζί και σχεδόν ταυτόχρονα, πέντε-πέντε, έξι-έξι, ανέβαιναν σε πρώην αντιπάλους, ενώ όσα παρέμεναν κάτω, τσίριζαν από χαρά, σε ένα γλέντι μοναδικό, για την κοινότητα των μικρών ακροβατών. Και ένα δώρο για όλους εμάς τους τυχερούς, που βρεθήκαμε στην Μίκρα.

Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου