Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό: Διαδικτυακή πλατφόρμα για συμβουλές κατά του bullying

Στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού αποσκοπεί το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» που παρουσιάζεται το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com. και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω». 

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. 

Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι παρακάτω διακριτοί χώροι επικοινωνίας για κάθε ομάδα στόχου: 

Χώρος παιδιών: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη από εξειδικευμένους εθελοντές συμβούλους, μέσω online chat, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης με πλούσιο υλικό γύρω από τον εκφοβισμό, 3) Δύο κοινόχρηστους χώρους επικοινωνίας. 

Χώρος Ενηλίκων: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη μέσω ειδικά διαμορφωμένου forum με δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης και ενημερωτική στήλη στην οποία αρθρογραφούν επαγγελματίες και ειδικοί για διάφορα θέματα σχετικά με την εφηβική υγεία παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται ανώνυμα με στόχο τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των χρηστών. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από τον εκφοβισμό ενώ την προσπάθεια πλαισιώνει μία εθελοντική ομάδα 40 ατόμων. 

Η παρουσίαση του προγράμματος γίνεται στις 19:00 στην αίθουσα του καταστήματος Public στο Σύνταγμα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, Δρ. Αντωνία Τορρένς και θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις από την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΚΕΕ) για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού του υπουργείου Παιδείας, Βασιλική Αρτινοπούλου, και την υπεύθυνη Επικοινωνίας του επιστημονικού οργανισμού «Μαζί για την εφηβική υγεία» (συνεργαζόμενος φορέας με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού), Άννα Μαρία Βλάσση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.livewithoutbullying.com.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου