Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κουτσουλιές από χελιδονάκια στο μπαλκόνι;

Κουτσουλιές από χελιδονάκια στο μπαλκόνι; Όχι πια. Διαβάστε την ιδέα του Γιάννη και ξεχάστε τις κουτσουλιές που έβγαζαν από μέσα σας τον κακό σας εαυτό και σας έκαναν να μοιάζετε με τον Γρουσούμψιο Στριμψίδη, τον ήρωα του Τριβιζά…

Το κείμενο το έγραψε ο Γιάννης και στη συνέχεια το διορθώσαμε μαζί και το ξαναέγραψε “καθαρά και με ωραία γράμματα για να διαβάζεται εύκολα” (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί χωρίς διαπραγματεύσεις και γκρίνια). 

“Κουτσουλοπροστασία”



Αν κάτι χελιδόνια έχουν κάνει φωλιά στο μπαλκόνι σας και η μαμά σας φωνάζει γιατί κουτσουλούν κάτω, πρέπει να κάνετε την κουτσουλοπροστασία. 
Κάτω από τη χελιδονοφωλιά καρφώστε δύο καρφιά δεξιά (ένα κάτω και ένα λίγο πιο πάνω) και δύο καρφιά αριστερά (ένα κάτω και ένα λίγο πιο πάνω). Πάρτε ένα χοντρό χαρτόνι (έχει κούτες στην ανακύκλωση) και κόψτε ένα κομμάτι. Ορθογώνιο ή τρίγωνο αν η φωλιά είναι σε γωνία. Βάλτε το κομμάτι του χαρτονιού κάτω από τη φωλιά ανάμεσα στα δύο καρφιά. Οι κουτσουλιές πέφτουν πάνω στο χαρτόνι και όχι στο πάτωμα. Αν αλλάζετε το χαρτόνι συχνά, το μπαλκόνι θα είναι πάντα καθαρό και τα χελιδονάκια θα είναι χαρούμενα στο σπίτι τους.

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου