Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

6 ιδέες για να εξηγήσετε τα χρώματα σε ένα παιδί με τύφλωση

"Επειδή δεν έχω δει ποτέ τα χρώματα, δεν νομίζω ότι μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι είναι. Ωστόσο, ξέρω το χρώμα από πολλά πράγματα: τα κοράκια είναι μαύρα, τα φύλλα είναι πράσινα και τα μαλλιά μπορεί να είναι ξανθά, καφέ, κόκκινα, μαύρα, γκρι, λευκά - ή βαμμένα σε οποιοδήποτε χρώμα.
Γνωρίζω, επίσης, ότι τα χρώματα είναι άκρως συμβολικά στον πολιτισμό μας («τα είδα όλα μαύρα» κτλ). Μαθαίνοντας για τα χρώματα το παιδί μαθαίνει και για τον κόσμο όπου ζει" (Deborah Kent)

Πώς μπορούμε όμως να μιλήσουμε σε ένα τυφλό παιδί για τα χρώματα;

Έρευνα: Τα παιδιά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν Google ads και search links

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών, Ofcom, βρέθηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά το διαφημιστικό περιεχόμενο που υπάρχει online. Ειδικά σελίδες όπως Google ή YouTube θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες.

Η κήλη στα μικρά παιδιά

Κήλη προκαλείται όταν ένα όργανο του σώματος ( πχ έντερο ) περνά από ένα άνοιγμα ή κάποιο αδύνατο σημείο του μυϊκού τοιχώματος και προβάλλει σε κάποια άλλη περιοχή, στην οποία δεν ανήκει.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Πλασματικά τα νούμερα για τα κακοποιημένα παιδιά

Τον αυξανόμενο αριθμό των κακοποιημένων παιδιών και την απουσία κρατικής πρόνοιας επισήμανε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τα σχετικά στατιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2015.

Ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικό κέντρο καταγραφής του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών, με αποτέλεσμα, τα νούμερα που αναφέρονται στην έκθεση να είναι πλασματικά, και αφορούν μόνο όσα περιστατικά δηλώθηκαν.

Θεσσαλονίκη: Υπαίθριο γυμναστήριο δίπλα στο κύμα!



Ένα υπαίθριο γυμναστήριο δίπλα στη θάλασσα, στο οποίο οι πολίτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούνται εντελώς δωρεάν, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της νέας παραλίας.

Τετραήμερο σχολείο, καλύτεροι μαθητές

Μετά τις έρευνες για την τετραήμερη εργασία, που καταδεικνύουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αυξημένη ποιότητα δουλειάς, σειρά έχουν τα τετραήμερα δημοτικά. Σήμερα, σε αρκετές περιφέρειες των ΗΠΑ, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, μία ή μιάμιση ώρα επιπλέον μάθημα στο τέλος του ημερήσιου προγράμματος αντικαθιστά μια ολόκληρη ημέρα στο σχολείο. Μπορεί αυτό να βελτιώνει τα οικονομικά του σχολείου, αλλά μήπως έχει αρνητική επίδραση στις επιδόσεις των μαθητών;

Πόσοι μαθητές έχουν πολύ χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά;

Του Στράτου Στρατηγάκη στη Ναυτεμπορική

Πόσοι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταλάβουν το μάθημα στο λύκειο; Δυστυχώς πάρα πολλοί, λέει η εμπειρία μας. Θα δούμε τι λένε και οι αριθμοί και κατά πόσο συμφωνούν με την εμπειρία μας.

Πώς μια σταφίδα μπορεί να προβλέψει την επιτυχία του παιδιού σας στο σχολείο;

Ναι, καλά διαβάσατε. Η προσοχή και η επιμέλεια που θα δείξει ένα παιδί στο σχολείο μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας μια σταφίδα!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick προχώρησαν σε μια πολύ απλή δοκιμασία χρησιμοποιώντας μια σταφίδα και ένα κύπελλο σε μωρά ηλικίας 20 μηνών ώστε να καταλάβουν πόσο επιμελείς μαθητές θα γίνουν στην ηλικία των οκτώ.

Φτωχά παιδιά... «αναθρέφει» η Ευρώπη

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός χτυπάει, πλέον, την πόρτα της παιδικής κοινότητας, καθ’ άπασαν την ευρωπαϊκή επικράτεια αφού, καμία από τις ευρωπαΪκές κυβερνήσεις δεν μπορεί να εξασφαλίσει στα παιδιά, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ισορροπημένη διατροφή, στη στέγαση, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στην αναψυχή.