Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 10 καταλληλότερα αθλήματα για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες (ΜΔ).

Η επιλογή του σωστού αθλήματος/δραστηριότητας για το παιδί σας με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες (ΜΔ) μπορεί να κάνει τη διαφορά τον τομέα της συγκέντρωσης, της διάθεσης και της αυτοεκτίμησης. Στο συγκεκριμένο άρθρο, γονείς και ειδικοί συστήνουν εξωσχολικές δραστηριότητες που έχουν αποδειχτεί κατάλληλες και αποτελεσματικές για τα παιδιά με ΔΕΠΥ/ΜΔ. 

Πάρτι στο πάρκο

Η πρόσκληση έλεγε: «Σας περιμένουμε στο πάρκο της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, για να διασκεδάσουμε στο πάρτι του Κωνσταντίνου». Ηταν μια ιδέα του μπαμπά του, που περνώντας τυχαία έξω από μια παιδική χαρά είχε δει μπαλόνια και μερικά πολύ χαρούμενα παιδικά πρόσωπα γύρω από μια τούρτα γενεθλίων. Χρειάστηκαν δύο δανεικά τραπέζια, μερικές ώρες στην κουζίνα για να ετοιμαστούν τα τοστ, τα κεφτεδάκια, τα τυροπιτάκια και λίγος χρόνος για να φουσκώσουν τα μπαλόνια. Ο γουστόζικος μπουφές με τα καρό τραπεζομάντιλα στήθηκε κάτω από τα ψηλά δέντρα του πάρκου ένα σαββατιάτικο απόγευμα. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι καλεσμένοι ξαφνιάστηκαν με την πρωτότυπη σκέψη, που ξέφευγε από την πεπατημένη των καθωσπρέπει πάρτι στον παιδότοπο της γειτονιάς, στο τέλος της ημέρας όμως οι περισσότεροι έφυγαν με θετικές εντυπώσεις.

Δημιουργικά εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Από την Τετάρτη, 09.09.2015, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη, 14.10.2015

Χρώματα, νήματα, ρυθμοί, μηνύματα
Ο νέος κύκλος εργαστηρίων που ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, είναι εμπνευσμένος από τις εκθέσεις «Δώρα της γης: με αντοχή στον χρόνο»και «Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της», που θα φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα τους επόμενους μήνες, κι όχι μόνο. Απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, από την προσχολική έως την εφηβεία, αλλά και σε ενήλικες.