Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βουτυρομπισκότα!

Την προηγούμενη Κυριακή μάς έπιασε η προκοπή μας, είπαμε να ξεσκονίσουμε τις γνώσεις στα μαθηματικά (ανοίγουν και τα σχολεία σε λίγες ημέρες) και φτιάξαμε μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα (ή τουλάχιστον, αυτή τη συνταγή ξεκινήσαμε να ακολουθούμε με μικρά παραστρατήματα). Το αποτέλεσμα φαγώθηκε στο απογευματινό μας παιχνίδι (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). 

Η υγιεινή διατροφή της μητέρας «θωρακίζει» την καρδιά του παιδιού

Οι γυναίκες που κάνουν υγιεινή διατροφή πριν την εγκυμοσύνη είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν παιδί με καρδιακή ανωμαλία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Disease in Childhood» (Fetal and Neonatal Edition).

Ζυλιέν: Ο πρόσφυγας από την Αφρική που μπήκε πρώτος στο ΤΕΙ Πειραιά

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω».

Με αυτά τα λόγια, ο 20χρονος Ζυλιέν, ο οποίος έφυγε από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και σήμερα είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα.

Ήρθε ο μικρός ιπποπόταμος για τα παιδιά του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Οι μικροί ασθενείς του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ έχουν από σήμερα, εκτός από τον Ιάσονα το ρομπότ, μια ακόμη συντροφιά μαζί τους: τον Ιπποκράτη Ιπποπόταμο!

Ο Ιπποκράτης είναι ένας χαρούμενος μωβ ιπποπόταμος-μασκότ, που πήρε το όνομα του από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής. Ο ρόλος του είναι εκπαιδευτικός αλλά και ψυχαγωγικός, με στόχο να κάνει όσο πιο ευχάριστο γίνεται το περιβάλλον της κλινικής και να βοηθήσει στην καλή ψυχολογία των παιδιών.

Δωρεάν γονικός έλεγχος για την χρήση smartphone/tablet από τα παιδιά

H ESET διαθέτει προς δοκιμή δωρεάν επί έξι μήνες μια εφαρμογή smartphone που αναλαμβάνει να πληροφορεί γονείς και κηδεμόνες για τα χαρακτηριστικά της χρήσης των φορητών συσκευών των παιδιών τους. Το ESET Parental Control επιλέγει app κατάλληλα για την ηλικία κάθε παιδιού που ελέγχεται, θέτει χρονικούς περιορισμούς για την χρήση κάθε app, αποκαλύπτει την θέση των συσκευών τους, απαγορεύει την πρόσβαση σε «ακατάλληλους» δικτυακούς τόπους και δίνει αναφορά για τον χρόνο που ξόδεψε κάθε παιδί και σε τι από την συσκευή του.