Τρίτη 21 Απριλίου 2015

25 κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας γονιός ενός παιδιού που πάσχει από Νευρική Ανορεξία

Οι πάσχοντες με Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Δ.Π.Τ.) παρουσιάζουν σημαντική πρόκληση για τους γονείς, αφού οι διαταραχές αυτές μπορούν για καιρό να μην είναι εύκολο να παρατηρηθούν από τους γονείς. Ακόμα και σε πιο σοβαρά περιστατικά πολλοί γονείς δεν υποψιάζονται καν ότι αυτοί οι μαθητές βιώνουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Συχνά φαίνονται να μοιάζουν με υπόδειγμα παιδιών. Η Μαρίτα Γεραρχάκη, Κλινική Ψυχολόγος, συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μία διαταραχή πρόσληψης τροφής, όπως Ανορεξία ή Βουλιμία.

Εκδήλωση: «Ελληνική Οικογένεια & LGBT παιδί»

Η HOMOphonia – Thessaloniki Pride διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών σε σχέση με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Βασικός στόχος είναι η παρουσίαση κι ανάπτυξη όλων των προβλημάτων που απορρέουν από αυτή τη διαφορετικότητα. Εκτός από τους εισηγητές, θα γίνουν παρεμβάσεις από άτομα με άμεση εμπειρία των ζητημάτων που θίγονται, καθώς κι από εκπροσώπους θεσμοθετημένων δομών και φορέων.

Εκτός σχολείου εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν στο σχολείο, προειδοποιεί η Unicef, σημειώνοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν το σχολείο εξαιτίας των συρράξεων στη Συρία και το Ιράκ.

Το ‘κλειδί’ για εισαγωγή σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

Ανθεκτικός στις τρέχουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες αποδεικνύεται ο κλάδος της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, καθώς η εικόνα από τις εγγραφές των μαθητών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (2014-2015) δείχνει ανοδική πορεία.

Γιατί τα μωρά κοιμούνται (τόσες) πολλές ώρες;

Ανησυχείτε γιατί βλέπετε το νεογέννητο μωράκι σας να...κοιμάται με τις ώρες; Μάθετε γιατί δεν θα έπρεπε! 

Γεγονός είναι, πως τα νεογέννητα κοιμούνται πολύ (τουλάχιστον τα περισσότερα). Και γεγονός επίσης είναι, ότι επειδή το πρότυπο ύπνου τους δεν ταιριάζει με το πρότυπο ύπνου των ενήλικων κάποιες φορές οι γονείς ανησυχούν. 

Τυφλοί μαθητές σταματούν τα μαθήματά τους 15 μέρες πριν τις εξετάσεις

Δεκαπέντε μέρες πριν από τις γενικές, απολυτήριες και πανελλήνιες εξετάσεις οι τυφλοί μαθητές του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών) σταμάτησαν τα μαθήματά τους, γιατί το κέντρο έμεινε χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ έκλεισε και το οικοτροφείο του λόγω έλλειψης επιμελητών και λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού!