Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Hack του κατασκευαστή παιχνιδιών VTech εκθέτει οικογένειες!

Το app store της VTech , της κινέζικης εταιρείας που κατασκευάζει δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια για παιδιά, χακαρίστηκε!

Κάποιο μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών του App store Learning Lodge της VΤech στις 14 Νοεμβρίου όπως δήλωσε η εταιρία. Το app store επιτρέπει στους γονείς να κατεβάσουν εφαρμογές, παιχνίδια, e-books κι εκπαιδευτικό υλικό για παιχνίδια της Vtech.

Η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες πελατών συμπεριλαμβανομένων ονόματα, διευθύνσεις email, κωδικούς, IP διευθύνσεις, διευθύνσεις και το ιστορικό download τους. Η εταιρία δήλωσε ότι δεν περιέχει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.

Η VTech δεν είπε πόσοι πελάτες της επηρεάστηκαν αλλά η Motherboard η οποία πρώτη ανέφερε το hack δήλωσε ότι περίπου 5 εκατομμύρια γονείς και περισσότερα από 200.000 παιδιά εκτέθηκαν. Τα δεδομένα που υπέστησαν hack περιλαμβάνουν τα μικρά ονόματα παιδιών, το φύλο τους και την ημερομηνία γεννήσεως τους, όπως αναφέρει το Motherboard. Αν ο παραπάνω αριθμός ισχύει, το hack αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τα τελευταία χρόνια. H VTech δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για περισσότερες πληροφορίες.

Ενώ τα κίνητρα των hackers μπορεί να είναι ποικίλα, παρόμοιες επιθέσεις έχουν οδηγήσει τα δεδομένα πελατών στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου, επιτρέποντας σε εγκληματίες να κάνουν αγορές με την ταυτότητα κάποιου άλλου. Οι hackers μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα για διάφορες phishing επιθέσεις που είναι σχεδιασμένες να στοχεύουν ανθρώπους μέσω των emails τους και να τους κάνουν να πατήσουν links που θα οδηγήσει σε απώλεια ακόμα περισσότερο ευαίσθητων πληροφοριών.

Η Motherboard ενημερώθηκε για την παραβίαση από κάποιον ανώνυμο hacker ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη. Ο hacker δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα με τα δεδομένα.

Η VTech δήλωσε ότι ερευνά το hack και παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για τυχόν μελλοντικές επιθέσεις.

Οι πελάτες της VTech που εκτέθηκαν είναι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Λατινική Αμερική, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου