Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πώς μπορεί μια κοπέλα 21 χρονών με Σύνδρομο Down, αυτισμό και βαρηκοΐα να έχει τη δική της επιχείρηση ενώ δεν ξέρει να γράφει και να διαβάζει;


Και όμως, η Εmma Lynam από την Αυστραλία έχει τη δική της επιχείρηση που αριθμεί κιόλας 4 πελάτες. Όταν η μητέρα της γνώρισε μια νεαρή γυναίκα με αναπηρία που είχε χάσει τη μητέρα της και είχε μεταφερθεί σε ίδρυμα για να επιβιώσει, αποφάσισε ότι ήθελε η Emma να έχει μια κάποια ανεξαρτησία στη ζωή της.
Να αρχίσει να στέκεται όσο μπορεί στα πόδια της, έχοντας μια δουλειά που θα της δίνει ένα μικρό εισόδημα, αλλά και ένα νόημα στη ζωή της. Δυστυχώς, οι δυνατότητες της Emma ήταν περιορισμένες. Δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, να γράψει και να διαβάσει. Η μητέρα της όμως δεν το έβαλε κάτω. Άρχισε να την παρατηρεί προκειμένου να εντοπισει κάτι που να της αρέσει, να μπορεί να το κάνει σωστά και να εντάσσεται στα πλαίσια της απασχόλησης. Και το βρήκε. Η Emma μπορεί ακούραστα και με μεγάλη ευχαρίστηση να περνάει χαρτιά στον καταστροφέα εγγράφων, στοιχείο που την καθιστά πολύτιμη σε μεγάλες επιχειρήσεις με απόρρητα έγγραφα. Πραγματικά, είναι η ιδανική εργαζόμενη για μια τέτοια θέση, αφού η έλλειψη ικανότητας ανάγνωσης καθιστά τα μυστικά κάθε εταιρείας ασφαλή μέχρι να καταστραφούν. 

Τελικά όλοι μπορούν να κάνουν κάτι που να τους γεμίζει, να τους ευχαριστεί και να τους εντάσσει στο εργατικό δυναμικό της κοινωνίας. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλο ή μικρό, εύκολο ή δύσκολο. Το πιο σημαντικό είναι να το ανακαλύψουμε και να βοηθήσουμε το άτομο να το εκμεταλλευτεί.

Ιωάννα Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου