Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κατασκευή: Χριστουγεννιάτικες sprinkle-μπάλες

Gimme Some Oven
Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρωματιστή τρούφα διασκόσμησης (sprinkles). Η ιδέα προέρχεται από τον ιστότοπο Gimme some oven. Θα χρειαστείτε κενές (πλαστικές κατά προτίμηση) χριστουγεννιάτικες μπάλες, διαφανές βερνίκι και τρούφα διακόσμησης στο χρώμα και το σχήμα που σας αρέσει. Ρίχνετε στο εσωτερικό της μπάλας λίγο βερνίκι, τόσο ώστε ανακινώντας το στολίδι να καλυφθεί εσωτερικά όλη του η επιφάνεια. Το αφήνετε ανάποδα να στεγνώσει (μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε σε πλαστικά ποτηράκια ή κουπάκια). Λίγο πριν στεγνώσει τελείως το βερνίκι, ρίχνετε μέσα την τρούφα και ανακινείτε μέχρι να καλυφεί όλη η εσωτερική  επιφάνεια της μπάλας. (Δείτε εδώ σχετικές φωτογραφίες) Το στολίδι σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με χρυσόσκονη, ψηφίδες από παιδικό παιχνίδι, ακόμη και πολύ λεπτά όσπρια (πχ ροβίτσα). Καλές δημιουργίες!

Προβολή: "Friends’ play" Ν. Γιάννακα

Για ποιον λόγο απαγορεύεται η εικόνα 3D σε παιδιά κάτω των 6 ετών;

Ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας της Γαλλίας (Agence de sécurité sanitaire) ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το 3D στην όραση των νέων. Αν το 3D παραπλανεί τους νέους και τους ενήλικες για τις αισθήσεις τους, η προειδοποίηση για την χρήση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να περιορίσει κάπως τον ενθουσιασμό μας σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του Anses (ασφάλεια υγείας, τροφίμων, εργασίας, περιβάλλοντος).

Παιδιά στα «κλουβιά» της ντροπής στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Το βρετανικό δίκτυο BBC ασχολείται με τα «κλουβιά της ντροπής», τα ειδικά, αυτοσχέδια κρεβάτια που φιλοξενούν πάνω από 65 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Οι εικόνες με τα μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές που είναι περιορισμένα και εγκλωβισμένα μέσα σε ξύλινα κλουβιά, είναι γροθιά στο στομάχι.

«Η εννιάχρονη Τζένη κάθεται μέσα στο ξύλινο κλουβί της και κουνιέται μπρος-πίσω χαζεύοντας τις ξύλινες μπάρες. Είναι συνηθισμένη σε αυτού του τύπου την καθημερινότητα, καθώς μένει στο ίδιο αυτό κλουβί από τα δυο της χρόνια» αναφέρει το BBC, περιγράφοντας μια κατάσταση όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας σε χώρους και κρεβάτια περιοριζόμενα από ξύλινες διαχωριστικές μπάρες.

Με βιβλία, ζωγραφική και... μέλι, ξεπερνούν τις δυσκολίες

To Myrtillo γεννήθηκε την 28η Οκτωβρίου του 2013, στο βάθος της κρίσης. Και άνθισε μόλις σε έναν χρόνο, όπως όλα τα αληθινά και τα θαυμαστά τούτου του κόσμου.

Ενα πολύχρωμο art cafe που λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού και σαν εστία φωτός.

Δικαιώματα παιδιών που ξεχνάμε

Πριν από λίγο καιρό, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρσοβίας έβγαλε μια αναπάντεχη απόφαση. Αντί να ονομάσει μια πλατεία της πόλης με το όνομα ενός γνωστού Πολωνού πατριώτη, την ονόμασε «πλατεία κυνηγητού». Το Δ.Σ. είχε κάνει δεκτό το αίτημα ομάδας παιδιών της περιοχής. Ο Μάρεκ Μιχάλακ που κάθεται απέναντί μας, σχεδόν στο χείλος της πολυθρόνας στο λόμπι του ξενοδοχείου του στην Αθήνα, είχε βάλει με έναν τρόπο το χέρι του. Από το 2008, οπότε ανέλαβε Συνήγορος του Παιδιού, η Πολωνία έχει κάνει άλματα όχι μόνο στον τομέα της προστασίας των παιδιών, αλλά και στην αναγνώριση του δικαιώματός τους στην έκφραση.

Τα ελληνόπουλα έχουν σχέση μίσους με την οδοντόβουρτσα

Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών στη χώρα μας δεν έχει καλή στοματική υγιεινή. Αυτό έδειξε Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη Καταγραφής Στοματικής Υγείας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. 
Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στις ηλικίες: 5, 12 και 15 ετών και, όπως διαπιστώθηκε, τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα. 

Κορίτσια και αγόρια σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δίνουν ισχυρό μήνυμα

Mε το 23% των γεννήσεων στη Βενεζουέλα να προέρχεται από μαθήτριες κάτω των 18 ετών, πολλές εταιρείες προσπαθούν να σοκάρουν δημιουργώντας ισχυρές διαφημίσεις.

Έγινε σύμβολο ο μικρός ήρωας

Πηγή
Διεθνής Ημέρα Προωρότητας 

Η ιστορία ενός δικού μας παιδιού στο πόστερ για τη φετινή Μέρα Προωρότητας στην Ευρώπη

Ένα στα δέκα παιδιά σε όλο τον κόσμο γεννιέται πρόωρα. Αυτό λένε οι στατιστικές. Τι σημαίνει πρόωρη γέννηση ενός μωρού; Τις περισσότερες φορές σημαίνει Γολγοθάς. Μια ανάβαση ζωής, την οποία αδυνατεί να κατανοήσει όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία της θερμοκοιτίδας και της αναμονής και δεν έχει κρεμαστεί από τα χείλη των γιατρών δεκάδες φορές, ελπίζοντας να ακούσει κάτι καλύτερο από εκείνο που είχε ακούσει μερικές ώρες πριν. Προωρότητα…Θερμοκοιτίδα…
...

Τα πρόωρα μωρά εκτίθενται σε τοξικά χημικά στα μαιευτήρια, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί πολύ πρόωρα και πρέπει να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα μαιευτήρια, πιθανότατα εκτίθενται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα μιας κατηγορίας δυνητικά επικίνδυνων χημικών ουσιών που περιέχονται στα πλαστικά, των φθαλικών ενώσεων.

Θα έστελνες το παιδί σου στο τσίρκο;

Πριν 12 χρόνια, εδώ που στέκομαι, υπήρχε ένα κολυμβητήριο. Σήμερα, φιλοξενεί τρεις μεγάλες και πολύχρωμες τέντες. Τα αποδυτήρια έχουν ανακαινιστεί και δημιουργήθηκαν δωμάτια εξάσκησης. Σε τι; Σην κλασική ακροβατική. Βρίσκομαι στο Κέντρο ΖΑΚ (Zirkus- und Artistikzentrum Koeln) στην Κολωνία, το οποίο είναι μέλος του Bundesarbeitsgemeinschaft Zirkuspaedagogik(Ομοσπονδιακή Ένωση για το Παιδαγωγικό Τσίρκο). Στην Γερμανία, ο θεσμός του παιδαγωγικού τσίρκου εντάσσεται στον τομέα της Θεατρικής Αγωγής και είναι αρκετά διαδεδομένος. Απόδειξη ότι μόνο στην Κολωνία λειτουργούν συνολικά τέσσερα τέτοια κέντρα.

Έφηβοι ήρωες διεκδικώντας το μέλλον τους

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς είναι ένας από τους γνωστότερους συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων της Ελλάδας. Φέτος το βιβλίο του «Ζωή σαν ασανσέρ» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. Η Γερμανίδα μεταφράστριά του Doris Wille μίλησε μαζί του στα πλαίσια του literaturfestival berlin για την τριλογία «του Δρόμου» και ιδίως για το μυθιστόρημά του «Ύαινες».

Ανατόλια: Ξεκινούν οι εξετάσεις

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τη συμμετοχή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα νέα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.