Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για όσα αναρτούν τα παιδιά τους στο Facebook , σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου.

Οι γονείς μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για όσα αναρτούν τα παιδιά τους στο Facebook, αποφάνθηκε ένα δικαστήριο της Georgia στην Αμερική, μια απόφαση που θεωρείται πλέον δεδικασμένο και αναμένεται να αλλάξει πολύ το τοπίο της γονική ευθύνης σε σχέση πάντα με τη δράση των ανήλικων στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εποχή που γεννηθήκαμε επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση και το ταμπεραμέντο

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο (18 έως 21 Οκτωβρίου), μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της με το πότε γεννήθηκε καθένας.

Γερά δόντια: από τώρα και για πάντα!

Τα δόντια αρχίζουν να σχηματίζονται όσο το μωρό βρίσκεται ακόμα στη μήτρα της μητέρας του, κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης. Όμως, για να τα δείτε να ανατέλλουν, θα πρέπει να περιμένετε ως τον έκτο-έβδομο μήνα της ζωής του. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανόνας που να ορίζει πότε ακριβώς θα βγουν τα δόντια. Υπάρχουν μωρά που γεννιούνται με ένα δοντάκι κι άλλα που θα γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια χωρίς κανένα. Μέχρι την ηλικία των τριών ετών, θα πρέπει και τα 20 παιδικά δόντια να έχουν ανατείλει: 4 τομείς, 2 κυνόδοντες και 4 γομφίοι σε κάθε γνάθο.

Η ομοφοβία στην εκπαίδευση

Υπάρχουν παιδιά που δεν αναγνωρίζουν την εικόνα της οικογένειάς τους στο σχολείο

Η ομοφοβία δεν συνδέεται μόνο με τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού που έχουν παρατηρηθεί στα σχολεία αλλά έχει να κάνει και με την αντίληψη περί της «ορθής» σεξουαλικότητας που διέπει όλη την εκπαίδευση στη χώρα μας καθώς δεν υπάρχει, όπως σε άλλες χώρες, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μάθημα που αποτελεί πρακτική σε σχολεία της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες.

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τους επιτήδειους

Ακούγεται τρομακτικό στους γονείς, όμως, παιδόφιλος ή παιδεραστής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Υπάρχουν ακόμα και παραδείγματα διασήμων, που έχουν κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικους. Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, για να κάνετε μια κουβέντα στα παιδιά σας σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν και για το πώς πρέπει να χειριστούν κάτι ανάλογο που μπορεί να τους τύχει.

Μεγάλες διαφορές στα δίδακτρα και στις υποτροφίες των φοιτητών στην Ευρώπη

Τα επίπεδα των διδάκτρων, των υποτροφιών και των δανείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξακολουθούν να παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο Eυρυδίκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση, η οποία καλύπτει 33 χώρες της Ευρώπης, αποκαλύπτει ότι τα συστήματα των διδάκτρων παρέμειναν σχετικά σταθερά σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα η οποία πρόσφατα κατάργησε τα δίδακτρα, παρόλο που τα είχε καθιερώσει μόλις το 2007. 

«Ο θάνατος των δεινοσαύρων» Από τον Νοέμβριο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Την Ψηφιακή Παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» παρουσιάζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και προσκαλεί μεγάλους και μικρούς σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι εκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.