Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Tips για την επιλογή παιδικού σταθμού: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το μωρό σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να βγει για πρώτη φορά από το προστατευμένο οικείο περιβάλλον του σπιτιού και να περάσει αρκετές ώρες στον παιδικό σταθμό.

Για εσάς τους γονείς ξέρουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή! Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού συχνά προκαλεί πονοκέφαλο αφού η αγωνία σας είναι μεγάλη καθώς θέλετε το καλύτερο για το μικρό σας. Παρουσιάζουμε τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν την τελική επιλογή

Προσλήψεις φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών. Αιτήσεις μέχρι 31 Ιουλίου

Εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04(01, 02, 04, 05), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ09,ΠΕ11, ΠΕ16 ή ΤΕ16 και ΠΕ19-20 καλούνται να καταθέσουν αίτηση σε περίπτωση που επιθυμούν να διδάξουν ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Οι αιτήσεις κατατίθενται έως και τις 31 Ιουλίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Ηρώων Πολυτεχνείου 9-11, 15344, Γέρακας Αττικής) και ώρες 09.00-12.0009.00-12.00

Τα ξεχωριστά παιδιά πλήττουν στο σχολείο

Διψούν για γνώση. Αφοσιώνονται απόλυτα την ώρα του μαθήματος - δεν διαταράσσεται ούτε από περίεργους επισκέπτες που έχουν την τύχη να μπουν στις τάξεις και στα εργαστήρια. Και όμως, κανένας από τους 90 χαρισματικούς εφήβους που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Ανατόλια για ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται δεν λέει«είμαστε πιο έξυπνοι από τα άλλα παιδιά»· αντιθέτως, λένε: «Είμαστε διαφορετικοί». Για τα περισσότερα από αυτά το σχολείο αποτελεί μια παθητική διαδικασία.

Κουδούνι για το «κοινωνικό σχολείο»

Σε εφαρμογή θα τεθεί από 11 Σεπτεμβρίου το επονομαζόμενο «κοινωνικό σχολείο», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από ευρεία σύσκεψη.

Οι άξονες δράσεις του «κοινωνικού σχολείου» θα είναι:

Νέο τεύχος του e-Περιοδικού «Για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Εκδόθηκε καλοκαιρινό και ενδιαφέρον το νέο τεύχος του περιοδικού «Για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», της Πανελλήνιας Ενωσης ΕΚπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε).

Δείτε τα άρθρα του περιοδικού, παρακάτω.

Πάτρα: Εγγραφές σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑ παιδιών με αναπηρία

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων – ΚΟΔΗΠ, σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» - ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2014-2015 και προσκαλεί τις μητέρες:

«Ανοίγω τα φτερά μου στον κόσμο και μαθαίνω την πραγματική ζωή»

O Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α Κέρκυρας υλοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με αναπηρία της «Νέας Γενιάς σε Δράση» από την 9η Ιουλίου μέχρι και την 16η Ιουλίου με τίτλο: «Ανοίγω τα φτερά μου στον κόσμο και μαθαίνω την πραγματική ζωή - Κάνω πράξη όσα έχω μάθει μέχρι σήμερα».