Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τα χαμένα παιδιά των φαναριών

Ο νεαρός με τους μαζεμένους τρόπους τραβάει τα χαλινάρια της Λόνα, της λευκής φοράδας που φροντίζει, στην πεδιάδα της Κορυτσάς. Εξω από τον στάβλο που χρησιμοποιούσε κάποτε και για σπίτι, έχει γράψει με μπογιά το παρατσούκλι του: «PAPI» – έτσι τον αποκαλούν για το κουταβίσιο βλέμμα του. Στο δεξί του χέρι όμως διαβάζεις σε τατουάζ το πραγματικό του όνομα: Αλμπάν. Είναι 23 ετών, με κοψιά αναβάτη ιπποδρομιών, αλλά παλάμες σκληρές σαν κι αυτές ενός εργάτη.

«Εκτεθειμένα όσο ποτέ τα παιδιά μας»- Παραμονεύουν παιδεραστές και παιδόφιλοι

Χρήσιμες συμβουλές σε γονείς, με αφορμή πρόσφατες υποθέσεις παιδεραστίας και παιδοφιλίας, δίνει ο Σχολικός Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος Γιώργος Πογιατζής

Διατροφική εκπαίδευση στο ... σούπερ μάρκετ

Το σουπερμάρκετ σάς προσφέρει την ευκαιρία να βοηθήσετε το παιδί σας να εξοικειωθεί με τα τρόφιμα, να συγκρίνει και να επιλέξει τα πιο υγιεινά, και γενικότερα να εμπλακεί στη διαδικασία αγοράς τους. Όμως, καθώς το σουπερμάρκετ είναι ένα συναρπαστικό μέρος για τα μικρά μας, μερικές φορές τα ψώνια μαζί τους μπορεί να είναι δύσκολα. Ένας συντονισμός των ενεργειών και η εμπλοκή του παιδιού σε όλη τη διαδικασία μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η επίσκεψη να αποδειχτεί και αποδοτική και επιμορφωτική.

Τι προκαλεί περισσότερο στρες στις μαμάδες;

Η γνωστή φράση «πάω στη δουλειά να ξεκουραστώ λίγο» που ακούμε τα τελευταία χρόνια από πολλές μαμάδες, έρχεται πλέον να επιβεβαιωθεί και από τις έρευνες! 

Αντίθετα με την άποψη που μας υπαγόρευε μέχρι σήμερα η λογική, ότι οι ώρες που περνούμε στο σπίτι μας με την οικογένειά μας, μας ηρεμούν, ενώ ο χώρος εργασίας είναι αυτός που μας προκαλεί περισσότερο στρες, η επιστήμη έρχεται να καταθέσει μια αντίθετη γνώμη.