Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

"Μαθαίνω... με Χειλεανάγνωση και Νοηματική" : Online Εκπαιδευτική Εφαρμογή

Στην ιστοσελίδα του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου EAE Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης λειτουργεί Online Διαδραστική Εκπαιδευτική Εφαρμογή τύπου ΛΕΞΙΚΟΥ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
Το Λεξικό Νοηματικής Γλώσσας θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-ekv-thess.thess.sch.gr
Κάντε LIKE στη σελίδα μας https://www.facebook.com/deafschoolthessaloniki ώστε να ενημερώνεστε για την προσθήκη λέξεων.

Γιατί δεν θυμόμαστε την εποχή που ήμασταν μωρά;

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θυμούνται τίποτα από την πρώτη περίοδο της ζωής τους, καθώς οι αρχαιότερες αναμνήσεις φτάνουν μέχρι τα 3 μας χρόνια. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: Αφενός, ο φλοιός, η περιοχή του εγκεφάλου όπου συντελούνται οι πιο σημαντικές γνωστικές λειτουργίες, αναπτύσσεται στην ηλικία των περίπου 3 ετών. 

Τα ειδικά μαθήματα συγκρατούν τις βάσεις στις πανελλαδικές

Ανασχετικά στην άνοδο των βάσεων σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική και οι ξένες φιλολογίες, αναμένεται να λειτουργήσουν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα, καθώς, όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση, οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι χειρότερες φέτος σε σχέση με πέρυσι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.ΖΗ.Ν. Δραστήρια παιδιά και το καλοκαίρι!

Πολλά ερευνητικά δεδομένα συνδέουν την περίοδο των διακοπών στην παιδική ηλικία με μεγαλύτερο κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους και εμφάνισης παχυσαρκίας, σε σχέση με το υπόλοιπο έτος. Πράγματι, κατά την περίοδο των διακοπών, η καθημερινότητα των παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας αλλάζει σημαντικά, και συχνά επικρατούν συνθήκες που ευνοούν τόσο την αύξηση στην κατανάλωση τροφής όσο και τη μείωση της σωματικής δραστηριότητας. Και οι δύο καταστάσεις εντείνονται από την πολύωρη παραμονή των παιδιών στο σπίτι, αλλά και από άλλες συνθήκες.

Βραχιόλι για την παρακολούθηση των παιδιών λανσάρει η LG

Απευθυνόμενη σε γονείς που θέλουν να γνωρίζουν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το παιδί τους, η νοτιοκορεατική LG παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό περικάρπιο παρακολούθησης.

Το Kizon, ένα μάλλον ογκώδες πλαστικό βραχιόλι με ζωηρά χρώματα, περιλαμβάνει δέκτη GPS και ενημερώνει τους γονείς για τη θέση του μέσω δικτύου Wi-Fi, 2G ή 3G. Οι γονείς μπορούν να δουν τα μηνύματα μέσω app για συσκευές Android.