Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Smarty Pins, online παιχνίδι γνώσεων της Google

Οι χάρτες της Google, εκτός από χρήσιμοι, μπορούν να είναι και εκπαιδευτικοί αλλά και διασκεδαστικοί ταυτόχρονα και αυτό το επιβεβαιώνει το νέο παιχνίδι γεωγραφίας και γνώσεων. Το παιχνίδι κάνει στον χρήστη ερωτήσεις γενικών γνώσεων, πολιτικής, πολιτισμού, επιστήμης, διασκέδασης ή ακόμα και αθλητικού περιεχομένου και σε κάθε ερώτηση η απάντηση είναι μία πόλη.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΙΘ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Με απόλυτη επιτυχία και με σημαντικές καινοτομίες ολοκληρώθηκε η ΙΘ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων. Το φετινό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 13.087 μαθητές από 1.004 σχολεία, κορυφώθηκε με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των 300 Εφήβων Βουλευτών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, τις εργασίες των οποίων παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 

Μαμά, μπορώ να πάω διακοπές με τους φίλους μου;

Διακοπές με φίλους ή με τους γονείς; Το μεγάλο δίλημμα ανακύπτει όταν το παιδί είναι περίπου 15 χρονών, οπότε διατυπώνει για πρώτη φορά την απαίτηση να πάει διακοπές με τους φίλους του. Το πρώτο μεγάλο σοκ για τους γονείς είναι γεγονός!

ΕΠΑΛ: "Σφαγή" στα μαθήματα γενικής παιδείας

Ένα 5,19% των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α') ήταν εφέτος στην κατηγορία των αριστούχων (18-20) και ένα 8,25% στην κατηγορία των βαθμολογιών 15-18. Στα μαθήματα γενικής παιδείας καταγράφονται μεγάλα ποσοστά αποτυχίας (78,44% στα Μαθηματικά και 64,91% στην Νεοελληνική Γλώσσα). Ωστόσο τα ποσοστά αυτά ήταν μεγαλύτερα πέρυσι.

Ενενήντα χαρισματικά Ελληνόπουλα στο Κολλέγιο Ανατόλια

Διαβαίνοντας την πύλη του Αμερικάνικου Κολλεγίου στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης για να περάσω λίγες ώρες με τα «χαρισματικά - ταλαντούχα παιδιά» που ήταν μαζεμένα εκεί απ’ όλη την Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που είχα στον νου μου ήταν εάν αυτοί οι έφηβοι φέρουν πράγματι «αστέρι στο μέτωπο», όπως συνηθίζουμε να λέμε για τους ανθρώπους-διάνοιες.

Πρώτη φορά στην παραλία!

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι πρώτες διακοπές με το παιδί σας και αναρωτιέστε πώς θα το βοηθήσετε να εξοικειωθεί με τη θάλασσα και τι πρέπει να προσέξετε! Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά", "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά", "Οι γονείς χωρίζουν" και "Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση", κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.

Βοηθήστε το να εξοικειωθεί με τη θάλασσα

Οι επιλέξιμες δομές του Δήμου Βέροιας για τη φύλαξη παιδιών και νηπίων

Το Νομικό Πρόσωπο «Κέντρο Κοιν.Προστασίας Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Δ. Βέροιας» ενημερώνει ότι εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σχετικά για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τις γυναίκες – μητέρες και άντρες-πατέρες ωφελούμενους της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το έτος 2014-2015.

Πρόγραμμα κατασκηνώσεων για 58 άτομα με αναπηρίες

Την υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης “Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2014” ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στη διάρκεια της 11ης έκτακτης συνεδρίασής του

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η φιλοξενία 58 ατόμων με αναπηρίες, με τόπο κατοικίας το Δήμο Θεσσαλονίκης, για 15 ημέρες (14 διανυκτερεύσεις) από τον Αύγουστο έως και το Σεπτέμβριο του 2014, σε μία από τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις των Νομών: Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας ή Θεσσαλονίκης.