Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Προβολή: Μην της λες μόνο ότι είναι όμορφη...



Η μεγάλη «βαθμολογική σφαγή» στην Α΄ Λυκείου

«Βαθμολογική σφαγή» δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις εφετινές εξετάσεις στην Α' τάξη του Λυκείου, όπου εφαρμόστηκε εφέτος για πρώτη φορά ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων με θέματα που επελέγησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και δέχτηκαν στη συνέχεια κριτική από εκπαιδευτικούς για τον βαθμό της δυσκολίας τους.

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη: Ένα τραγούδι για την Στρατούλα

Η μπάντα της β' γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη σάς προσκαλεί, στις 30 Ιουνίου 2014, σε μία συναυλία αφιερωμένη στην οκτάχρονη Στρατούλα, που νοσηλεύεται στο Λονδίνο με μυελοβλάστωμα 4ου βαθμού. Η παρουσία σας θα βοηθήσει πολύ την Στρατούλα στον αγώνα της. Ελεύθερη συνεισφορά. 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Σουφλί: Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Μετάξης.

Τα σχολεία έκλεισαν και το Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους μικρούς φίλους του στα θερινά εργαστήρια ώστε να τους απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (κυρίως 8 - 12 ετών) και περιλαμβάνουν ποικιλία πρωτότυπων δράσεων. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά θα πειραματιστούν με φυσικά υλικά φτιάχνοντας αντικείμενα φιλικά προς το περιβάλλον, θα κατασκευάσουν πόλεις, θα ανακαλύψουν έντομα και θα φτιάξουν …αντίγραφά τους, Θα διαλέξουν εικόνες ή φωτογραφίες για να συνθέσουν το δικό τους έργο τέχνης και θα παρακολουθήσουν ταινίες.

Πώς θα «πρασινίσει» το καλοκαίρι

Tο καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για «πράσινες» δραστηριότητες! Ο Φον Γκαζόν έχει συγκεντρώσει ορισμένες ιδέες για το πώς μπορείς να ψυχαγωγηθεί... οικολογικά. 

Eξερεύνησε τη φύση: Προσπάθησε να περνάς όσο γίνεται περισσότερο χρόνο έξω, στη φύση: πάρκα, άλση, παραλίες, δάση, αποτελούν τους καλύτερους προορισμούς για εκδρομές ή σύντομες βόλτες και μια πραγματική πρόκληση για εξερευνήσεις. Aλλιώς ποτέ δε θα ανακαλύψεις τους θησαυρούς που κρύβουν!

Ισπανία: Το 30% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Σχεδόν το 30% των παιδιών στην Ισπανία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση της Unicef που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Η χώρα πλήττεται από την οικονομική κρίση και απέχει «πολύ» από το μέσο ευρωπαϊκό όρο σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Εμπόριο «ανεπιθύμητων» παιδιών

Η Αμερικανίδα Νικόλ Ισον περιγράφει την προσωπική της άποψη για την ανατροφή ενός παιδιού σε πέντε γραμμές: «Θα είμαι κακιά. Θα σε απειλήσω ότι θα σου πετάξω ένα μαχαίρι στον κ... Θα σε κυνηγήσω με το λάστιχο. Αλλά δεν θα σου αφήσω σημάδια, ούτε θα σε στείλω στο σχολείο με μελανιές. Και θα σου έχω έτοιμα τρία γεύματα κάθε ημέρα. Θες φάρμακα; Ψυχοθεραπεία; Μια αγκαλιά; Ο,τι θες. Αλλά πρέπει να ξέρεις ότι ο κόσμος δεν είναι τέλειος». Ενας νόμιμος φορέας υιοθεσίας θα μαύριζε τον φάκελό της με ένα μεγάλο Χ. Ωστόσο, το φόρουμ «Υιοθετώντας διαταραγμένα παιδιά» του Yahoo! είχε επιτρέψει στην Νικόλ Ισον να υιοθετήσει ένα «ανεπιθύμητο» παιδί, το οποίο εγκατέλειψαν οι πρώτοι θετοί γονείς του, χωρίς να περάσει από κανέναν έλεγχο και χωρίς να πληρώσει ούτε ένα δολάριο. Μόνο με μερικά κλικ.

Γονείς απαντούν σε ερωτήσεις για τον Harry Potter και... ντροπιάζουν τα παιδιά τους

ΟΚ, τα παιδιά που λατρεύουν τον Harry Potter είναι εκατομμύρια. Με τους γονείς όμως τι γίνεται; Γνωρίζουν και εκείνοι απ' έξω και ανακωτά τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τους ή δεν ξέρουν ούτε καν τα βασικά;

Τσιπ στον εγκέφαλο επιτρέπει σε τετραπληγικό να κινήσει το χέρι

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Ίαν Μπέρκχαρτ ήταν να συγκεντρώσει τη σκέψη του στην κίνηση που ήθελε να εκτελέσει. Το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του διάβασε τις επιθυμίες του και έστειλε εντολή στο παράλυτο χέρι του να κινηθεί.