Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Προβολή: Reading Tips for Children with LD

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Andrea Davis Pinkney, ούσα και η ίδια μητέρα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, μοιράζεται μαζί μας απλές συμβουλές για να αγαπήσουν τα παιδιά με ΜΔ το διάβασμα. Διαβάστε σχετικά και την παλαιότερη ανάρτησή μας  "Διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και παιδιά με δυσλεξία".

Δεν καρφώνουμε!

Πώς θα εξηγήσετε στα παιδιά την διαφορά μεταξύ του να ζητήσουν βοήθεια και να «καρφώσουν» κάποιον άλλο.

Σας έχει τύχει το παιδί σας να «καρφώσει» το αδελφάκι του χωρίς λόγο ή–ακόμα χειρότερα- να αποκρύψει μια σημαντική πληροφορία επειδή παρερμήνευσε τον κανόνα «δεν καρφώνουμε»; Εάν ναι, έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσετε την διαφορά για να βεβαιωθείτε ότι στο μέλλον δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο.

Για παιδιά με χαρά και ελευθερία

Π​​ώς θα είναι μια πόλη χωρίς παιδικές χαρές; Μια υποθετική ερώτηση, που προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας σαν δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, φλερτάρει επικίνδυνα με την πραγματικότητα. Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την πιστοποίηση των δημοτικών παιδικών χαρών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εκδόθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του δήμου Ελληνικού και καλούσε όλους τους δήμους να ελέγξουν τις παιδικές χαρές τους. Από 1η Ιουλίου όσες δεν έχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας, θα κλείνουν.

Γιορτή Παραμυθιών: «Γλώσσα- Μαγεία- Τελετουργία»

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Κέας και την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά στην Κέα, τη Γιορτή Παραμυθιών. από το Σάββατο 19 έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου, με θέμα «Γλώσσα- Μαγεία- Τελετουργία».

Με αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια για παιδιά, ειδικό αφιέρωμα στον συγγραφέα – ποιητή Μάνο Ελευθερίου, με διεθνείς συμμετοχές, με νέους αφηγητές, με τη συνεργασία τουΟικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας, η Γιορτή θα απλωθεί σε όλο σχεδόν το νησί για να μαγέψει και φέτος μικρούς και μεγάλους. 

Τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα ζωής

Μπορεί η έμπνευση για την δημιουργία του παρακάτω βίντεο να προέκυψε από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από μια αρκετά μακρινή ημέρα από το καλοκαίρι. Οι απαντήσεις όμως, των παιδιών γύρω από την αγάπη, ξετυλίγουν τις κοσμοθεωρίες τους και μας κάνουν να νιώσουμε και πάλι παιδιά. Γιατί το να παρατηρείς ένα παιδί και να μιλάς μαζί του είναι άκρως εποικοδομητικό.

Συρία: Ισλαμιστικές οργανώσεις στρατολογούν παιδιά και τα στέλνουν στον πόλεμο

Μαχητικές ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία στρατολογούν παιδιά 15 ετών και τα στέλνουν στη μάχη αφού τους υπόσχονται δωρεάν εκπαίδευση, αναφέρεται σε έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Διαφήμιση - σοκ δείχνει ομάδα μαθητών να σκοτώνεται από αυτοκίνητο

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βόρεια Ιρλανδία μια διαφήμιση που δείχνει ένα αυτοκίνητο να εκτρέπεται της πορείας του και να σκοτώνει μια ομάδα μικρών μαθητών.

Η διαφημιστική καμπάνια έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την βορειοϊρλανδική κοινή γνώμη για το γεγονός ότι 28 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτοκινητικά δυστυχήματα από το 2000 έως σήμερα.

Το ΝΒΑ χάνει νέο σταρ λόγω γενετικής διαταραχής

Με ύψος 2.13μ, εξαιρετική σωματοδομή για το ύψος του αλλά και πολύ καλή τεχνική οΑζάια Οστιν ήταν ένας από τους μπασκεμπολίστες που όσο αγωνιζόταν στην ομάδα του Πανεπιστημίου του, του Baylor στις ΗΠΑ, ξεχώριζε με την απόδοση και τις επιδόσεις του. Μάλιστα ο Οστιν κατάφερε να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα όρασης που αντιμετώπισε στα γυμνασιακά του χρόνια το οποίο μετά από χειρουργικές επεμβάσεις τον άφησε σχεδόν τυφλό από το ένα του μάτι και να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κολεγιακού πρωταθλήματος. 

Προβολή: Ryland's Story

Η ιστορία αυτού του παιδιού, που τον τελευταίο καιρό κάνει το γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πρόκειται για την πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Whittington, που σε πολύ μικρή ηλικία «κατάλαβε» ότι είναι... αγόρι. Και τι κάνει ένας γονιός, όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα, που είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή του παιδιού του. Το βίντεο που ακολουθεί, τα λέει όλα...

Ύφασμα που εντοπίζει τραυματισμούς

Στη Μ.Βρετανία σχεδιάστηκε μια στολή που φοριέται κάτω από την δερμάτινη φόρμα και σημαδεύεται με κόκκινη μπογιά σε περίπτωση πτώσης. Σκοπός της να βοηθά τους παράλυτους αναβάτες και τις ιατρικές ομάδες.

Η φόρμα "BRUISE” (μελανιά) θα φορεθεί από αναβάτες με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν καμία αίσθηση των νεύρων στα χέρια και τα πόδια τους. Σε περίπτωση πτώσης, η λευκή φορεσιά βάφεται με κόκκινα σημάδια στο αντίστοιχο σημείο.

Ανύπαρκτες στην ουσία οι υποδομές για ΑμεΑ στις παραλίες της Καλαμάτας

Μπορεί να υποστηρίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά πόσες φορές το τηρούμε στην καθημερινότητά μας; Τόσο εμείς, ως πολίτες, όσο και οι αρμόδιοι φορείς, δυστυχώς, πολλές φορές το ξεχνάμε.

Ινδία: 9χρονο παιδί ζει δεμένο σε στάση λεωφορείου

Δεμένο σε μια στάση λεωφορείου ζει ένα εννιάχρονο παιδί στη Μουμπάι της Ινδίας. ΟΛακχάν Κάλε υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση και είναι κωφος. Ζει με την γιαγιά του και σπίτι τους είναι ένα κομμάτι πεζοδρομίου πίσω από τη στάση.