Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Θα σε σπάσω στο ξύλο

Η βία μεταξύ των παιδιών ήταν ένα πρόβλημα χωρίς όνομα που τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε και έγινε ιδιαίτερα σοβαρό. Και απέκτησε και όνομα: bullying

Την τελευταία δεκαετία, που παιδιά από διάφορες εθνικότητες άρχισαν να πηγαίνουν στα σχολεία όλης την ελληνικής επικράτειας, τα πράγματα αγρίεψαν. Οι διαφορετικές κουλτούρες, οι δυσκολίες στη γλώσσα, το διαφορετικό χρώμα, ήταν από μόνοι τους λόγοι για να γίνουν στόχοι παιδιά μεταναστών. Και μεγαλώνοντας, τα παιδιά που είχαν υποστεί βία γίνονταν ακόμα πιο βίαια απέναντι σε μικρότερα παιδιά, συνήθως άλλης εθνικότητας. Η ρατσιστική βία είναι μία μάστιγα.

Σχολεία στο Βανκούβερ αναγνωρίζουν το ουδέτερο φύλο

Ορισμένα σχολεία στο Βανκούβερ του Καναδά αποφάσισαν να επιτρέψουν σε μαθητές/τριες τους να μη χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές αντωνυμίες «αυτός», «αυτή», αλλά το μη φορτισμένο από άποψη φύλου «xe».

ΟΜΚΕ: Χορήγηση Υποτροφίας σε Κωφούς/Βαρήκοους φοιτητές

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο κωφό/βαρήκοο φοιτητή που έχει άριστες επιδόσεις στις σπουδές του και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για τη συνέχιση αυτών, να μας ενημερώσει συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση και συνυποβάλλοντας:

«Μεταλλαγμένες» μπανάνες κατά της τύφλωσης χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς

Ξεκινούν οι δοκιμές μια γενετικά τροποποιημένης μπανάνας που δημιούργησαν ερευνητές στην Αυστραλία με τη χρηματοδότηση του φιλανθρωπικού ιδρύματος του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς. Η μπανάνα αυτή έχει αυξημένα επίπεδα σιδήρου και βιταμίνης Α και στόχος είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βρεφική θνησιμότητα αλλά και η απώλεια της όρασης σε μικρά παιδιά οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.