Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Πειθαρχία: Επτά βασικές αρχές για όλους τους γονείς

Ποιο είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τους γονείς με μικρά παιδιά; Χωρίς αμφιβολία η πειθαρχία. Όπως θα διαπιστώσετε, το παιδί σας θα αρχίσει σταδιακά να αναπτύσσει την ικανότητά του να ελέγχει τις παρορμήσεις του. Όταν θα είναι δύο και τριών ετών οι αντιδράσεις του θα είναι ακόμη σωματικές και θα ξεσπάει σε κρίσεις οργής, θα σπρώχνει και θα καυγαδίζει προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Οι περισσότερες από τις αντιδράσεις αυτές είναι παρορμητικές. Παρ’ ότι δεν σκέπτεται τις αντιδράσεις του, δεν είναι ακόμη και σε θέση να τις ελέγξει. Είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, ο απώτερος στόχος όλης αυτής της συμπεριφοράς είναι να ανακαλύψει τα όριά του, μάλιστα όχι μόνο τα δικά του αλλά και τα δικά σας.

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Ό,τι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!»

Από τις 16 Ιουνίου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας «Ό,τι και αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!», της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας σε συνεργασία με το FutureLibrary.

…μυρμήγκια και τζίτζικες, φως και σκοτάδι, μέρα και νύχτα, γενναίοι και δειλοί, πλούσιοι και φτωχοί, πεντάμορφες και τέρατα, δυνατοί και αδύναμοι. Είναι όλοι ήρωες βιβλίων, κάτοικοι της κάθε Βιβλιοθήκης. Αυτό το καλοκαίρι οι καλοκαιρινές αναγνώσεις των παιδιών θα τους ζωντανέψουν.