Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τι προβλέπεται για την παράλληλη στήριξη των μαθητών για το νέο έτος

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών να καταθέσουν αίτηση για την έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης στο σχολείο φοίτησης όπου φοιτούν τα παιδιά τους. Μαζί με την αίτηση ο γονέας καταθέτει και γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ. Τονίζεται ότι αρμόδιο όργανο για την εισήγηση της παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Στη γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη και καθημερινή βάση.

«Αερόστατο»: Εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για παιδιά

Τετρακόσιες διαδραστικές ασκήσεις ψυχαγωγίας και μάθησης για παιδιά 3-7 ετών, 3 σταθμισμένα τεστ διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά 5-6 ετών, ασκήσεις πρώτης γραφής με χρήση ψηφιακού στιλό (digital pen) σε Tablet, ασκήσεις λογοθεραπευτικής παρέμβασης, υποστήριξη στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με χρήση βίντεο καθώς και σύστημα διαχείρισης για τη δημιουργία και ενσωμάτωση νέου υλικού προσφέρονται από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Αερόστατο» που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου/Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (www.ilsp.gr).

Η προπόνηση των... ματιών βελτιώνει τις επιδόσεις στα σπορ

Ποδοσφαιριστές, τενίστες, μπεϊζμπολίστες και πολλοί άλλοι αθλητές πρέπει να έχουν εξαιρετική όραση για να αποδίδουν καλά στο άθλημα της επιλογής και τώρα πολλοί προσθέτουν κάτι νέο στην καθιερωμένη προπόνησή τους: την οπτική προπόνηση ή vision training.

Το διαζύγιο των γονιών αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας των παιδιών

Τα παιδιά διαζευγμένων γονιών, ιδίως τα αγόρια, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 3.000 μαθητές με μέση ηλικία οκτώ ετών. Η μελέτη συνέκρινε τη σωματική μάζα των παιδιών (αναλογία βάρους προς ύψος), καθώς και ειδικότερα την κοιλιακή παχυσαρκία (αναλογία περιφέρειας μέσης προς ύψος), σε σχέση με την οικογενειακή κατάστασή τους (γονείς παντρεμένοι, ανύπαντροι, χωρισμένοι κ.α.).

Οι 10 «σωτήριες» εντολές τις παραλίας για μια οικογένεια!

Καταρχήν,δεν πρέπει ποτέ να χάνετε από τα μάτια σας τα παιδιά σας, γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν εντός και εκτός ακτής. Οι πνιγμοί, οι τροφικές δηλητηριάσεις και τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι οι κυριότεροι κίνδυνοι του καλοκαιριού.

Τι συμβαίνει στο Δημοτικό Σχολείο Πέτρας

Την άρνηση του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας να την επανεγγράψει στο Τμήμα Ένταξης συναντά 15χρονη μαθήτρια με ειδικές ανάγκες, η οποία κινδυνεύει να κλειστεί στο σπίτι την επόμενη χρονιά και να μην έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Τί χάνεται μαζί με τη γραφή;

To Ίντερνετ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν μπει έντονα στην καθημερινότητά μας τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα για πολλούς φαντάζει δύσκολο να σκεφτούν τη ζωής τους χωρίς αυτά. Δεδομένου ότι γινόμαστε όλο και πιο εξαρτημένοι από τις νέες τεχνολογίες, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως αυτές "μας κάνουν περισσότερο χαζους".

Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη

Το 2ο Π. Πειραματικό Γυμνάσιο, το Π. Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και το Π. Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά παρήγαγαν σε συνεργασία και με το Πολιτιστικό Σωματείο «Γ. Σαραντάρης» εκπαιδευτικό υλικό για τη ζωή, το έργο και την εποχή του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη.