Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Διαφημίσεις με πρωταγωνιστές παιδιά με αναπηρία

Τι είναι όμορφο και χαριτωμένο; Μπορεί ένα παιδί με αναπηρία να πληρεί τα παραπάνω κριτήρια; Ή μήπως όταν λέμε ότι κάποιο παιδί με Σύνδρομο Down ή εγκεφαλική παράλυση είναι όμορφο, απλά είμαστε ευγενικοί με αυτό και την «καημένη» οικογένειά του; Αν είστε από αυτούς που θεωρούν ότι η ομορφιά και η αναπηρία είναι έννοιες ασυμβίβαστες, διαβάστε το παρακάτω άρθρο και ελπίζουμε να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Και δεν αναφερόμαστε στην ομορφιά της ψυχής, αλλά στην εξωτερική ομορφιά! 

Διαφημίσεις με πρωταγωνιστές παιδιά με αναπηρία
Από την Janet Lehman

Η σειρά παιδικών ρούχων της Tori Spelling, η Little Maven, είναι μια από τις επιχειρήσεις που η Katie Driscoll έπεισε να χρησιμοποιήσουν στις διαφημίσεις τους μοντέλα με αναπηρία. Η 4χρονη κόρη της Driscoll, η Grace, που έχει Σύνδρομο Down (η δεύτερη από αριστερά στη φωτογραφία) συμμετείχε σε πρόσφατη διαφήμιση για αυτή την σειρά ρούχων. 

Η Katie Driscoll δεν ήθελε ποτέ τον οίκτο κανενός. Έτσι, όταν γεννήθηκε η κόρη της με Σύνδρομο Down απλά σήκωσε την φωτογραφική μηχανή. Ήθελε να δείξει σε όλους τι έβλεπε όταν κοιτούσε την κόρη της. 

Γονείς κατά δασκάλων, ο νέος εκφοβισμός

Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής. Για 2,20 ευρώ που χάθηκαν μέσα από μια τάξη Δημοτικού Σχολείου, η Αλεξάνδρα Χαρβάλου, εκπαιδευτικός με εμπειρία 25 ετών, ενδέχεται να χάσει τη δουλειά της. Συνάδελφός της η Νατάσα Ορφανοπούλου, η οποία στο παρελθόν επιμόρφωνε δασκάλους για τον τρόπο που θα διαχειρίζονται κρίσεις, τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία. Κατηγορήθηκε από τον πατέρα μιας μικρής μαθήτριας, που είχε πέσει θύμα bullying στο παρελθόν, ότι της τράβηξε τα μαλλιά, γεγονός που η ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης αρνούνται.

«Στρατιωτικές σχολές, δεν δέχονται σπουδαστές με δυσλεξία»


Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο προκήρυξης εισαγωγής σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές για το σχολικό έτος 2014-2015, αναφέρεται στα νοσήματα που αποκλείουν την εισαγωγή σπουδαστών η δυσλεξία κ.λ.π. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος βασίζεται σε προεδρικό διάταγμα στο οποίο γίνεται αναφορά στην δυσλεξία αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι ερμηνεύεται στην εγκύκλιο. 

1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ

Το «1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ» θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014.

Το πρόγραμμα θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα πλαισιώνεται από κινηματογράφο, κουκλοθέατρο από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, δραματοποίηση παραμυθιών, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Μαθήματα αυτοάμυνας για άτομα με προβλήματα όρασης

Μια πρωτότυπη αλλά και αρκετά χρήσιμη ιδέα έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα εδώ και δυο, περίπου, χρόνια ο Αθλητικός Ομιλος Δυναμικής Αυτοάμυνας (DSD). Πρόκειται για ένα τμήμα εκμάθησης Kung Fu σε άτομα με προβλήματα όρασης, το οποίο λειτουργεί στην κεντρική σχολή DSD, στην Αθήνα. 

Εκδήλωση: «Φτου και Βγαίνω»

Η γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και γονείς «Φτου και Βγαίνω» μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων επιστρέφει την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33. 

Το «Φτου & Βγαίνω» γιορτάζει φέτος τη Γιορτή της Μητέρας και αφιερώνει τη γιορτή σε όλες τις μητέρες με εκπλήξεις που θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα Μουσικά Σχολεία

Από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου όσοι γονείς ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε Μουσικά Σχολεία θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά τις εργάσιμες μέρες του πιο πάνω χρονικού διαστήματος.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Το Μάιο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Αγαπητοί Φίλοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας,

Ο άστατος καιρός δεν πρόκειται ν' αλλάξει τη χαρούμενη διάθεση που έχουμε και ετοιμάσαμε για εσάς και τα παιδιά σας ένα πλούσιο πρόγραμμα με δραστηριότητες.
Ελάτε στη Βιβλιοθήκη να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μητέρας, την Ημέρα της Οικογένειας και φυσικά την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων.
Παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις, κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια, origami, μαθήματα σκράμπλ, ταινίες και άλλα πολλά

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: 08.00 - 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο: 08.00- 15.00

2η Επιστημονική Ημερίδα Ιπποθεραπείας στη Σύγχρονη Αποκατάσταση

Το Σάββατο 10 Μαΐου, σας προσκαλούμε στη 2η Επιστημονική Ημερίδα σχετικά με την Ιπποθεραπεία στη Σύγχρονη Αποκατάσταση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Η ημερίδα απευθύνεται τόσο σε ειδικούς όσο και σε γονείς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τη νέα αυτή στρατηγική θεραπείας! Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας. Η συμμετοχή σας είναι εντελώς δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής μέσω E-mail.

Άγχος των εξετάσεων και τεχνικές αντιμετώπισής του στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Το άγχος, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι η σημερινή και η αυριανή «επιδημία» η οποία ταλαιπωρεί μεγάλους πληθυσμούς.
Αυτό το διάστημα μια πληθυσμιακή ομάδα η οποία ταλαιπωρείται πολύ είναι οι υποψήφιοί των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Ημαθίας (ΚΕΔΔΥ) σάς προσκαλούν τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 6.00 το απόγευμα στην ημερίδα με θέμα: ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ και τεχνικές αντιμετώπισής του