Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Βιονικό χέρι που «χαρίζει» τις δυνάμεις του Iron Man σε παιδιά με αναπηρία!

Τη δύναμη του Iron Man θα μπορούν να «αποκτήσουν» τα παιδιά με αναπηρία, χάρη στο βιονικό χέρι που ανέπτυξε ο Αμερικανός επιστήμονας «Pat Starace». Το τεχνητό προσθετικό μέλος, αν και παραπέμπει στη στολή του χαρακτήρα της αμερικανικής εκδοτικής εταιρίας κόμικς «Marvel» και ήρωα της μεγάλης οθόνης, προορίζεται για μικρούς ήρωες της πραγματικής ζωής πού έχουν χάσει τα άνω άκρα τους.

Σε μία προσπάθεια, λοιπόν, να αναπτερώσει το ηθικό των παιδιών που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, ο Pat σκέφθηκε να κατασκευάσει το ρομποτικό χέρι του χολιγουντιανού ήρωα με την hi-tech πανοπλία, «Τόνι Σταρκ», με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η επιλογή αυτής της τεχνολογίας για τη δημιουργία του βιονικού χεριού δεν ήταν τυχαία, καθώς εκτός του ότι αποτελεί τον οικονομικότερο τρόπο κατασκευής ενός τεχνητού μέλος, θα δώσει και την ευκαιρία στους μικρούς με αναπηρία και στις οικογένειές τους να αναπτύξουν τα άκρα του Iron Man σπίτι τους!

«Η ιδέα ήταν να κατασκευάσω μια προσθετική συσκευή, το οποίο να αποτελεί μια μηχανική πρόκληση για το παιδί, να είναι οικονομικό, και το σημαντικότερο: να μοιάζει απίθανο!», λέει ο Pat. 

Πηγή: e-typos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου