Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οριστική λύση για τη φοίτηση ΑμεΑ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Άρση των διατάξεων που «παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση» ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Άνδρεας Λοβέρδος από τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, με αφορμή την υπόθεση του τυφλού αποφοίτου λυκείου, ο οποίος δεν είχε γίνει δεκτός στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Σε σχετική του επιστολή ο κ. Λοβέρδος αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την άρνηση συγκεκριμένου τμήματος του ΑΠΘ να εγγράψει επιτυχόντα φοιτητή με αναπηρία, παρακαλώ να φροντίσετε να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών ή απορρέουν από συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνων, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία».

Η είδηση της μη εγγραφής του 18χρονου αριστούχου είχε γίνει γνωστή τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το τμήμα Φυσικής αρνήθηκε να τον δεχθεί λόγω των κριτηρίων που είχε θέσει για την αποδοχή υποψηφίων με αναπηρία. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, το ζήτημα ήταν πρακτικό, αφού σε ποσοστό 30% τα μαθήματα είναι εργαστηριακά. 

Τελικά, μέχρι και πριν λίγες ημέρες το θέμα δεν είχε λυθεί με αποτέλεσμα να παρέμβει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος πρότεινε τη λύση της παρακολούθησης των μαθημάτων και των εργαστηρίων με ειδικό συνοδό.

Σήμερα ήρθε και η εντολή για κατάργηση των εσωτερικών κανονισμών ΑΕΙ και ΤΕΙ που εμποδίζουν την ισότιμη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου