Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο “Ιωαννίδειο” Δημοτικό Σχολείο

Με το χριστουγεννιάτικο παζάρι του 40ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία ο μήνας των Χριστουγέννων. Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, το “Ιωαννίδειο”, με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και την πολύτιμη βοήθεια των μαθητών, σας περιμένει, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, να διαλέξετε δώρα, διακοσμητικά, βιβλία, στολίδια και πολλές νόστιμες και χειροποίητες λιχουδιές.

Μαγικά Χριστούγεννα στο Οξυγόνο

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι
Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Disney ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, με την εμψυχώτρια Ελένη Γιαννούση

«Βγάλτε την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο»

Η τηλεόραση μπορεί να επιβραδύνει την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, προειδοποιούν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παρακολούθηση μονοδιάστατων προγραμμάτων σε μια οθόνη και η έλλειψη αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους παρεμποδίζουν τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητα να κατανοούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τουρνουά μπάσκετ ΑΜΕΑ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΜΕΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Με τη συμμετοχή ομάδων ειδικών σχολείων και ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης και πόλεων της Μακεδονίας ξεκινά τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 το Τουρνουά Μπάσκετ ΑμΕΑ, αφιερωμένο στη μνήμη της προπονήτριας της ομάδας Μπάσκετ του Δήμου Χρυσάνθης Στεφανίδου. Το Τουρνουά, που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκεμβρίου), θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 έως τις 13:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μ.Ε.Ν.Τ. (Κανάρη 71-73, Κ. Τούμπα).

Εσύ πόσα ξέρεις για τον εθελοντισμό; Οι απαντήσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι εκδήλωση με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ». 

Το προφυλακτικό «προτιμούν» οι έλληνες έφηβοι στις ερωτικές επαφές τους

Το 81,4% των ελλήνων εφήβων χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αναδεικνύοντάς το ως το δημοφιλέστερο μέτρο αντισύλληψης, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης για την υγεία και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτήν, που στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).