Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Εγκυμοσύνη: 5 λόγοι που είναι απαραίτητο το ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να δυναμώσουν τα οστά και τα δόντια, τα δικά σας και του μωρού που τώρα σχηματίζονται. Μήπως όμως δεν είναι μόνο αυτό; Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που το κάνουν απαραίτητο;

Bookwave, μια δεύτερη «ζωή» για τα βιβλία από το Library4all

Αν έχετε παιδικά βιβλία που δεν χρειάζεστε, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, για ηλικίες 5 έως 12 ετών, καινούργια ή σχεδόν καινούργια, μπορείτε να περάσετε τις επόμενες μέρες και να τα αφήσετε στο Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να «πιάσουν τόπο» σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών και ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά στην Αττική.

Θέλει οργάνωση και πόρους η αναδοχή παιδιών στην Ελλάδα

Με αφορμή την 24η επέτειο από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Συνήγορος του Παιδιού διοργάνωσε μια «Συνάντηση Διαλόγου» αφιερωμένη στον θεσμό της αναδοχής. Περισσότεροι από εξήντα εκπρόσωποι φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν το πρωί της 20ής Νοεμβρίου 2013, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, για να ανταλλάξουν απόψεις και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της εφαρμογής του σημαντικού αυτού θεσμού στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη συμπληρώνει εφέτος 10 χρόνια από την ανάληψη της ειδικής αρμοδιότητας προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων του παιδιού.

«Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου Αφής με παραμύθια και ευχές»

Το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, με αφορμή τον ερχομό των γιορτών, σας προσκαλεί σε παράσταση αφήγησης για μικρούς 5 ετών και άνω... που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί.
Το θέμα της αφήγησης είναι τι άλλο; χειμωνιάτικο…. Οι χιονάνθρωποι που ξαφνικά εξαφανίστηκαν!