Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ψυχολογική υποστήριξη προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δωρεάν πρόγραμμα εξειδικευμένης συμβουλευτικής από έγκριτο ψυχολόγο σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα παιδιά τους κατά την περίοδο ένταξής τους στον παιδικό σταθμό, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Τρεις ποδηλατικές βόλτες για το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου

Το Cycle Safari ξεκινά το φθινοπωρινό και χειμερινό του πρόγραμμα με τρεις ποδηλατικές βόλτες για τους φίλους και τις φίλες που θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου 2013.

Το Διαδίκτυο απειλεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή κινδυνεύει η τριτοβάθμια εκπαίδευση από το διαδίκτυο;

Η εκπαίδευση μέσω διαδικτύου (ψηφιακά μαθήματα εξ αποστάσεως, τηλεκπαίδευση, ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα) αποτελεί για πολλούς φοιτητές ανά τον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα από κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αλλά και από κορυφαίους στο είδος τους καθηγητές. Η νέας μορφής εκπαίδευση παρέχεται μέσω ιστοσελίδων που κατασκευάσθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό, όπως είναι οι Udacity και Coursera. 

Ένα εργαστήριο για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και τα Σάββατα 2, 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη συνάντηση (Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, 18:00-20:00) είναι μόνο για τους γονείς. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Νοεμβρίου 2013

Οι δικές μου ''Μαρίες'' δεν ήταν ξανθές

Η υπόθεση της Μαρίας θα έπρεπε να μας προκαλεί για άλλους λόγους.

Γράφει ο Αλέξης Κουτρουβέλης, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου - ενός απ' τα πιο δύσκολα σχολεία με αμιγώς πληθυσμό Ρομά

Eχω μιλήσει στο επεισόδιο των Πρωταγωνιστών "Ο διωγμός των τσιγγάνων" ως διευθυντής του 12ου Δημοτικου Σχολειου Ασπροπύργου, ένα από τα πιο δύσκολα σχολεια με αμιγώς πληθυσμό Ρομά με τα παιδιά μας να μένουν σε καταυλισμό που μπροστά του το Ζεφύρι φαντάζει Παρίσι. Θα ήθελα να καταθέσω και εγω την άποψη μου για το θέμα:

Μακριά από τον καθηγητή σου – Οι Γερμανοί απαγόρευσαν τη διαδικτυακή φιλία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών

Ένα γερμανικό κρατίδιο αποφάσισε να απαγορεύσεις τις «φιλίες» μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή η πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των εκπαιδευτικών απειλεί την επαγγελματική τους υπόσταση.