Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα αγόρι με σύνδρομο Άσπεργκερ παίρνει συνέντευξη από τη μαμά του

Ο Joshua Littman, που είναι ένα 12χρονο αγόρι με σύνδρομο Άσπεργκερ, παίρνει συνέντευξη από τη μαμά του τη Sarah. Οι μοναδικές ερωτήσεις του Joshua και οι αυθόρμητες και γεμάτες αγάπη απαντήσεις της Sarah αποκαλύπτουν μία μοναδική σχέση που υπενθυμίζει και σε εμάς τα καλύτερα - και τα πιο δύσκολα - σημεία του να είσαι γονιός.



Η ζωή κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο δεν προκαλεί παιδική λευχαιμία

Παρά τους φόβους που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, τα παιδιά που ζουν κοντά σε εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας δεν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης λευχαιμίας ή λεμφώματος μη Hodgkin, αποφαίνεται μεγάλη βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.

Holly Maniatty: Η γυναίκα που μεταφράζει μουσική στη νοηματική γλώσσα

Γνωρίστε τη γυναίκα που έχει ερμηνεύσει στη νοηματική συναυλίες των Wu Tang Clan, του Killer Mike, και των Beastie Boys.

Όταν ο Killer Mike ανέβηκε στη σκηνή του φετινού φεστιβάλ Bonnaroo, πρόσεξε μια λευκή γυναίκα μέσα στο πλήθος, η οποία ράπαρε τους στίχους των κομματιών του, κουνώντας το σώμα της έντονα και κάνοντας περίεργους μορφασμούς με το πρόσωπό της. Παρόλο που ο ράπερ από την Ατλάντα έχει αρκετές λευκές γυναίκες φανς, γρήγορα κατάλαβε ότι η συγκεκριμένη ήταν διαφορετική: η Holly Maniatty δεν ήταν απλή φαν, αλλά διερμηνέας νοηματικής γλώσσας!

Όχι, μη, δεν…

Έτσι δεν μεγαλώνει σωστά ένα παιδί, το οποίο πρέπει να γνωρίσει και τη χαρά της πρωτοβουλίας και τη δυσκολία

Η εκπαίδευση ενός παιδιού για έναν γονέα στις περισσότερες χώρες του κόσμου βασίζεται πάνω στον κανόνα τού πως θα μπουν τα όρια. Και όμως δεν είναι πάντα η σωστή μέθοδος