Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ActionAid: "Ένας Κόσμος Άνω Κάτω"



Αγαπητοί μας φίλοι - εκπαιδευτικοί,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και από τον Εκπαιδευτικό τομέα της ActionAid ευχόμαστε να είναι για όλους μας δυναμική και δημιουργική!

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάσαμε για τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Στηρίξτε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου

Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας ο διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι, στο οποίο φοιτούν 40 παιδιά με ειδικές ανάγκες από τους Δήμους Κερατσινίου και Περάματος. Οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το σχολείο στην προσπάθεια του να τις στηρίξει, έχει δημιουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο για να τους προσφέρει κάθε εβδομάδα τρόφιμα.

«Mπαροφρέτα» δημητριακών με φρούτα και φουντούκι

Βρήκαμε τη συνταγή για τις "μπαροφρέτες" δημητριακών του Γιάννη Λουκάκου και, αφού τη δοκιμάσαμε, τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Δυστυχώς φωτογταφίες δεν έχουμε να σας δείξουμε, καθώς για να τις φτιάξουμε χρειαστήκαμε περίπου ένα τέταρτο και για να τις καταναλώσουμε με τους πρωινούς μας μαθητές και τους συνοδούς τους μας πήρε ένα δεκάλεπτο. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, τουλάχιστον από το στάδιο της παραγωγής....

Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Μπίνιου «Πιρουλίτο και Ροζαλία»

Τι κι αν η λαλιά τους δεν είναι όπως σ’ όλα τα πουλιά του κόσµου; Γλυκιά και μελωδική; Τι κι αν δεν μπορούν να μιλήσουν; Ο Πιρουλίτο και η Ροζαλία, τα δύο όμορφα φλαμίνγκο, είναι ευτυχισμένα μέσα από την δύναμη της σιωπής, μέσα από τη μαγεία του χορού και των τόσων άλλων πραγμάτων που μπορούν να κάνουν.

Τι λέτε, παιδιά; Θα πετάξουμε μαζί τους για να τα γνωρίσουμε; 
Μια ολόκληρη ιστορία έχουν να μας διηγηθούν στην παρουσίαση του παραμυθιού της Αθηνάς Μπίνιου «Πιρουλίτο και Ροζαλία» με τις υπέροχες ζωγραφιές της Έφης Λαδά.

Οδηγίες για να μειώσετε το κόστος των σχολικών αγορών

Από το infokids.gr
Πρώτη Σεπτέμβρη σήμερα και αφού είπαμε καλό μήνα, η δεύτερη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι «σχολεία και σχολικά». Και επειδή οι ανάγκες των παιδιών χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα εισοδήματά μας, ας δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε φέτος για όλους. Ξεκινάμε λοιπόν πριν χτυπήσει το κουδουνάκι, με μια καλή έρευνα αγοράς.

Ο προϋπολογισμός ξεκινά κατ” ελάχιστο από 50-60 ευρώ για τα βασικά τετράδια, μπλοκ κ.λπ., επεκτείνεται με τσάντες, κασετίνες και φυσικά το κόστος βιβλίων και βοηθημάτων. Ας δούμε τι λένε οι καταναλωτικές οργανώσεις.

Οι «συζητήσεις» με το έμβρυο ενισχύουν τη γλωσσική του ικανότητα

Εσείς μιλάτε (ή μιλούσατε) με το μωρό σας όσο βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά σας; Κάνετε πολύ καλά, γιατί εκτός από την δυνατότητα «επικοινωνίας» μαζί του που σας προσφέρουν αυτές οι τρυφερές στιγμές, το βοηθάτε να μάθει πιο εύκολα τη μητρική του γλώσσα όταν γεννηθεί. 

Τα οικονομικά προβλήματα μειώνουν… τις διανοητικές ικανότητες

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα μειώνουν τις διανοητικές ικανότητες των ανθρώπων, σύμφωνα με έρευνα των ΗΠΑ.

Η πνευματική προσπάθεια που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα βασικά θέματα διαβίωσης εξαντλούν τις διανοητικές ικανότητες των φτωχότερων ανθρώπων και δεν τους αφήνουν αρκετή ενέργεια ώστε να αφοσιωθούν στην εκπαίδευσή τους ή στην επαγγελματική τους κατάρτιση, υποστηρίζει μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Προληπτικός έλεγχος σε αγκράφες παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου...

Προληπτικός έλεγχος, σε αγκράφες παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου CHICCO!

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Β&Μ Σκαρμούτσος ΑΕ, εισαγωγέας των παιδικών προϊόντων με την επωνυμία CHICCO, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου της αγκράφας σε συστήματα πρόσδεσης για τα παρακάτω μοντέλα παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου.

Δράσεις από την ελληνική MENSA

Η ελληνική ΜΕΝΣΑ (http://mensa.org.gr/), ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την ανθρώπινη ευφυΐα, προχωράει στη διοργάνωση των παρακάτω δράσεων:
master classes εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού
& επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Ανοίγει το πρώτο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκινά ο «αγώνας» για την αναζήτηση του φροντιστηρίου εκείνου που θα προσφέρει στους μαθητές την καλύτερη δυνατή «βοήθεια» και υποστήριξη για τα μαθήματα του Λυκείου, αλλά ταυτόχρονα και την οικονομικότερη λύση για τους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι εν μέσω κρίσης προσπαθούν να περιορίσουν τα μηνιαία έξοδά τους.

Ακριβή μου εκπαίδευση-3.500 ευρώ τον χρόνο δίνει μία μέση οικογένεια για φροντιστήρια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ελληνικές οικογένειες για τα φροντιστήρια των παιδιών καθώς δαπανούν κατά μέσο όρο σχεδόν 3500 ευρώ το χρόνο για να μπορεί το παιδί να διεκδικήσει μια θέση στο Πανεπιστήμιο.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος για το 2012 και δείχνει τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος.