Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Ξενάγηση» σε ζωολογικούς κήπους του πλανήτη από την Google

Οι τίγρεις και τα πάντα προστέθηκαν στα… αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες Street View και Google Maps.

Του Κώστα Δεληγιάννη στην Καθημερινή

Μερικοί από τους σημαντικότερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου «ανέβηκαν» εδώ και λίγα 24ωρα στα Street View και Google Maps, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να τους «επισκεφθούν» από τον υπολογιστή τους και να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα που φιλοξενούνται.

Η µύτη του Πινόκιο: Γιατί τα παιδιά λένε ψέµατα;


Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αξία της ειλικρίνειας. Τι συμβαίνει, όμως, όταν «συλλαμβάνονται» να μας παραμυθιάζουν; Πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον τους; Ή μήπως δεν πρέπει να βάζουμε τα ψέματά τους στον ίδιο σάκο με εκείνα των μεγάλων;

Πώς δουλεύει ένας ιστορικός;

Από το  Ars Longa Vita Brevis 

Η ιστοσελίδα Historical Thinking Matters αναφέρεται στην αμερικανική ιστορία και αρχικά φαίνεται ότι δε μας ενδιαφέρει. Ωστόσο, έχει μια φλας εφαρμογή η οποία αποδεικνύεται πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εισαχθεί κάποιος στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο ιστορικός σήμερα. Δυστυχώς, είναι στα αγγλικά. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχη δουλειά στα ελληνικά. Αν κάποιος ξέρει ας το γράψει στα σχόλια.

E' Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ), σε συνεργασία με τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τα Τμήματα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και με τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, οργανώνει το Ε΄πανευρωπαϊκό Συνέδριο νεοελληνικών σπουδών «Συνέχειες, ασυνέχειες, ρήξεις στον ελληνικό κόσµο (1204-2014): οικονοµία, κοινωνία, ιστορία, λογοτεχνία», από 2 έως και 5 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στο email synedrio2014@eens.org
Πηγή: diorismos

Φθινοπωρινά μαθήματα ιστιοπλοϊας για παιδιά και εφήβους στην Παμβώτιδα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) οργανώνει από τις αρχές Σεπτεμβρίου φθινοπωρινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά και εφήβους στη Λίμνη των Ιωαννίνων. Οι εγγραφές και τα μαθήματα αρχίζουν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στο Λεμβαρχείο αριθμ. 11 του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (είσοδος κλειστού γυμναστηρίου του Ε.Α.Ν.Κ.Ι.).

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να τρώει λαχανικά;

Tα λαχανικά είναι τα συνηθέστερα τρόφιμα πουαποφεύγουν τα παιδιά και αποτελούν συχνά αντικείμενο διαμάχης μεταξύ μητέρας και παιδιού. Βέβαια είναι μία πολύ σημαντική ομάδα τροφώνκαι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να τα αποφεύγουν πλήρως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άποψη: Ερανιστής "Το σχολείο και ο κατακερματισμός της γνώσης"

Είναι εμπειρικά διαπιστωμένο ότι σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρυμάτα του λεγόμενου δυτικού κόσμου τείνει να επικρατήσει η τάση αναγωγής της εκπαίδευσης σε «παροχή κατακερματισμένων και ασύνδετων γνώσεων».

Οριστικά αποτελέσματα παιδικών σταθμών ΕΕΤΑΑ 2013 Θεσσαλονίκη

Οπως κάθε χρόνο το dikaiologitika.gr σας ενημερώνει συνέχως και πρώτο για τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για όλους τους νομούς.