Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

10 Συμβουλές Ασφάλειας για τα Παιχνίδια από τη Fisher - Price

1) Διαβάστε προσεχτικά τις συστάσεις για την ηλικία που υπάρχουν επάνω στις συσκευασίες των παιχνιδιών και επιλέξτε κάποιο που να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας, τα ενδιαφέροντά του, αλλά και το επίπεδο ικανοτήτων του. Επίσης, διαβάστε τις ενδείξεις και αντενδείξεις που πιθανώς να αναγράφονται στη συσκευασία.

2) Πετάξτε τη συσκευασία και όλα τα περιττά κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν στο παιχνίδι, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταπιεί το παιδί.

Καλοκαιρινό Workshop για Παιδιά

Καλοκαιρινό Workshop για Παιδιά
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΚΜΣΤ ετοιμάζουν για τους μικρούς φίλους ένα καλοκαιρινό δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο της έκθεσης στο λιμάνι «1,2,3,b4».

Η ημέρα της Malala- 12 Ιουλίου

Η Malala Yousafzai, που γλίτωσε από θαύμα, μετά τη δολοφονική επίθεση (πυροβολήθηκε στο κεφάλι και το λαιμό) εναντίον της από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν, αποτελεί ήδη ένα σύμβολο αντίστασης στη χώρα της. Δεκάξι χρονών σήμερα, η νεαρή Πακιστανή, από τα 11 της χρόνια καταγγέλλει τη βία των Ταλιμπάν στη χώρα της και το κάψιμο των σχολείων για τα κορίτσια.

Παιγνιόθεν - Φεστιβάλ Παιχνιδιού & Τριήμερο Οικονομικής Ενίσχυσης

Ο πολιτιστικός φορέας "Ανάμεσα στους Μέρμηγκες" διοργανώνει το "Παιγνιόθεν", ένα φεστιβάλ για το ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι και το σύγχρονο παιχνίδι πόλης με παράλληλα εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα. Το Παιγνιόθεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στην Πλάκα σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού & νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το art cafe Κιμωλία και το Athens Plaython. 

Διατροφική εκπαίδευση για ένα παιδί

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει μαμάδες να κυνηγάνε τα παιδιά τους από πίσω για να τα ταΐσουν καθώς αυτά τρέχουν ή ασχολούνται με κάτι άλλο. Πόσο σωστό είναι αυτό;

Οι «Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείο Αθηνών

Η ενίσχυση της μουσικής παιδείας της Ελλάδας μέσω υποτροφιών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν ν΄ανταπεξέλθουν στο κόστος των διδάκτρων είναι ο σκοπός του νέου προγράμματος με τίτλο "Μικροί Μουσικοί" το οποίο σχεδιάστηκε από το Ωδείο Αθηνών και το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Προσθετικά μέλη θα «αισθάνονται» τις περιβαλλοντικές συνθήκες

Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα των προσθετικών μελών έκαναν επιστήμονες στο Ισραήλ, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν εξελιγμένο αισθητήρα που θα δώσει τη δυνατότητα στο τεχνητό δέρμα να αισθάνεται όχι μόνο την αφή, αλλά επίσης την υγρασία και τη θερμοκρασία!

Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σώζει παιδιά

Μια νόσος η οποία «κλέβει» από μικρά παιδιά την ικανότητα να περπατούν και να μιλάνε… εξαφανίστηκε σε τρεις περιπτώσεις χάρη σε μια πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία. Και τα τρία παιδιά που έπασχαν από μεταχρωματική λευκοδυστροφία (σπάνια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από απομυελίνωση της λευκής ουσίας στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και στα περιφερικά νεύρα) μπορούν πλέον να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Τέλος στο νεανικό διαβήτη με τη χρήση νανοτεχνολογίας φιλοδοξούν να δώσουν οι επιστήμονες

Οριστικό τέλος στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) φιλοδοξούν να δώσουν τα επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας. Επιστήμονες, στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Μιλάνου, εργάζονται για να δημιουργήσουν μια νανοκάψουλα στην οποία θα τοποθετούνται νησίδες υγιούς παγκρεατικού ιστού που στη συνέχεια θα μεταμοσχεύονται στο ήπαρ του διαβητικού και θα λειτουργούν ανεξάρτητα παράγοντας την ινσουλίνη που χρειάζεται ο οργανισμός.