Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Προβολή: Cell Block Tango (ASL)


Το βίντεο προέρχεται από την τελετή έναρξης του συνεδρίου του RID που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το 2003.

Χρειάζεται η ορθογραφία ή δεν έχει σημασία να γράφουμε σωστά;

Αντικείμενο χλευασμού έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία ο βουλευτήςΑντριου Σέλους για ένα ανορθόγραφο tweet του. Ο βουλευτής, θέλοντας να στηρίξει την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να κόψει τις κοινωνικές παροχές σε όσους δεν μιλούν αγγλικά, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Strongly support the loss of benefits unless claimants lean English» (Στηρίζω με σθένος την απώλεια προνομίων εκτός αν οι δικαιούχοι μάθουν αγγλικά), κάνοντας λάθος και γράφοντας «lean» αντί «learn». Τα ειρωνικά σχόλια για το ανορθόγραφο tweet του βουλευτή φούντωσαν, ώσπου αναγκάστηκε να το διαγράψει.

Κακές σχολικές επιδόσεις για τα παιδιά με ακανόνιστο ωράριο ύπνου

Κακές σχολικές επιδόσεις έχουν τα παιδιά που έχουν ακανόνιστα ωράρια ύπνου, συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν σταθερές ώρες νυχτερινής ξεκούρασης, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health.

Πρόγραμμα ERASMUS για Φοιτητές/Καθηγητές με σοβαρές αναπηρίες (2013/2014)

Tο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου/Μάθηση -ERASMUS προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση σε άτομα με αναπηρία (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό ελληνικών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης) που μετέχουν στο Πρόγραμμα ERASMUS για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.