Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

1ο hip - HOPE FOR AUTISM skate festival

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς διοργανώνει σε συνεργασία με την «Αντίθετη Ροή» και το «Volt shop» το 1ο hip - HOPE FOR AUTIS skate festival το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στο χώρο στάθμευσης (Λαϊκή αγορά) και στο θεατράκι του πάρκου Ολυμπιακής φλόγας.

Φάρος Τυφλών Ελλάδος: Πρόσληψη τυφλών ξεναγών.

Η εγκατάσταση «Dialogue in the Dark» προσφέρει στους επισκέπτες της μια διαφορετική γκάμα γνώσεων και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οι επισκέπτες καθοδηγούνται από τυφλούς ξεναγούς μέσα σε αίθουσες βυθισμένες στο απόλυτο σκοτάδι και γίνονται μάρτυρες μιας αξέχαστης εμπειρίας: έχοντας «χάσει» την αίσθηση στην οποία βασίζονται περισσότερο, την όρασή τους, και με τη βοήθεια των υπόλοιπων αισθήσεων που αναπληρώνουν αυτή την απώλεια, προσπαθούν να καταλάβουν τι περιβάλλον κρύβει η κάθε αίθουσα.

Mea Culpa: Θεατρικό κείμενο για τα άτομα με αναπηρία



«Ποιες είναι οι αληθινές σχέσεις των μελών μιας οικογένειας; Πώς αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τους συνανθρώπους τους με αναπηρία; Πού τελειώνει η αλήθεια και πού το ψέμα;»

Τα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει το Mea Culpa, ένα θεατρικό κείμενο του Κωνσταντίνου Ρόδη στις 6, 8 και 9 Νοεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του ΜΜΘ CR-1 M2, που μετατρέπεται, για πρώτη φορά, σε μικρό αμφιθέατρο!

Κάλεσμα: Stand with Malala

Στις 12 Ιουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά τον πυροβολισμό της στο κεφάλι, η Malala Yousafzai θα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά της, παραδίδοντας εγγραφο στην ηγεσία του ΟΗΕ με τις θέσεις/ απαιτήσεις των νέων για την εκπαίδευση. Υπολογίζεται ότι 57 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ εκατομμύρια παιδιά δεν αποκτούν γνώσεις στο σχολείο. Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μηδενιστούν οι αριθμοί αυτοί μέχρι το 2015.
Υπογράψτε εδώ και υποστηρίξτε την πρωτοβουλία της Malala Yousafzai στη διεκδίκησή της για το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Εγώ θα είμαι εκεί! - Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία. 

Πρόσωπο: Ιωάννα- Μαρία Γκέρτσου

Η Ιωάννα Γκέρτσου με το νέο σκύλο-οδηγό της, τη Μέη
Οι κρατικές παροχές είναι μηδαμινές και η ρυμοτομία των πόλεων, τριτοκοσμική. Δυστυχώς, σε όλο αυτό συμβάλλει και η αναισθησία όλων των πολιτών, που θεωρούν τα πεζοδρόμια (όσα υπάρχουν τέλος πάντων...) τσιφλίκι τους και τα άτομα με απώλεια όρασης, ανήμπορα

Πριν από μερικούς μήνες τη ρώτησαν: «Τι τίτλο θα έδινες στη ζωή σου;». Απάντησε: «Σκυλίσια ζωή»...