Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στρεσογόνοι παράγοντες και αντιμετώπισή τους στην καθημερινότητα της οικογένειας αυτιστικών εφήβων

Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για «Ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας»

Το Ψήφισμα 1946 (2013) του Συμβουλίου της Ευρώπης για «Ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας» και το παράδειγμα του ΜΚΙΕ Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση δεχθήκαμε την είδηση ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε στις 26/06/2013 ομόφωνα το ψήφισμα και τη σύσταση σχετικά με την ίση πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη.

Ημερίδα «Μπορώ κι εγώ το ίδιο καλά» με θέμα τις επαγγελματικές ικανότητες των ΑΜΕΑ

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στα πλαίσια της υποστήριξης των φοιτητών και αποφοίτων που ανήκουν στην ομάδα των ΑΜΕΑ,διοργανώνει την ημερίδα «Μπορώ κι εγώ το ίδιο καλά» με θέμα τις επαγγελματικές ικανότητες των ΑΜΕΑ. 

Ο ρόλος της σειράς γέννησης στη ζωή μας: Τα «πρώτα», τα παιδιά «σάντουιτς» και οι βενιαμίν

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι η σειρά με την οποία γεννιέται ένα παιδί στην οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, αλλά και στην υγεία του, ενώ, όπως αποδεικνύεται επηρεάζει ακόμη και την επαγγελματική του πορεία.

Άρθρα από το EURODL

Διαβάστε τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο EURODL

Abdullah Almegren, Siti Zuraiyni Yassin

7 τρόποι για να μην καπνίσει ποτέ το παιδί σας

Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμα «μάχη» στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας. Και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει, όσο λίγες, να την κερδίσουμε.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Ελάτε τον Ιούλιο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, για να μάθετε για αμφορείς γεμάτους κρασί και για χρωματιστούς χιτώνες.

Αν είστε 5 - 7 ετών, σας περιμένουμε από τις 10 μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2013, για να πάρετε μέρος σε δύο νέες εκπαιδευτικές δράσεις, που έχουν τίτλο Από το αμπέλι στο αμπάρι και Λινά και μεταξένια.

Χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης για ένα διαφορετικό σκοπό

Την περασμένη εβδομάδα, αίσθηση δημιούργησε η είδηση ότι φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Texas, κατάφερε να εκπυρσοκροτήσει όπλο το οποίο κατασκεύασε αποκλειστικά με ένα 3D εκτυπωτή.

Την ίδια ώρα όμως, μια άλλη είδηση που αφορά πάλι δημιουργία με 3D εκτυπωτή, δείχνει την άλλη όψη της τεχνολογίας.

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού παρουσιάζουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Λόφου τη θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» (Μενέλαος Λουντέμης)

ΟΗΕ: Η ανάπτυξη δεν επηρέασε θετικά τον φτωχό πληθυσμό του κόσμου

Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι του ΟΗΕ για την Χιλιετία έχουν βελτιώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά την πρόοδο αυτή δεν μοιράζονται οι κάτοικοι των πολύ φτωχών περιοχών, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν τα παιδιά μας υγιεινές συνήθειες

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν να τρώνε σωστά και να γυμνάζονται, δεν αρκεί να «κρύβετε» τα κολοκυθάκια στην σάλτσα για τα μακαρόνια, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Όσο κι αν προσπαθήσετε να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά και φρούτα, να προτιμάνε τη δική σας «σπιτική» πίτσα από αυτή της πιτσαρίας της γειτονιάς και να συνηθίζουν να γυμνάζονται, δεν θα καταφέρετε τίποτε εάν εσείς δεν γίνετε το ζωντανό καλό παράδειγμα. 

ΑΜΘ Καλοκαιρινές εξερευνήσεις για παιδιά

Σε ρόλο εξερευνητών θα βρεθούν οι μικροί φίλοι που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια που διοργανώνει με δωρεάν είσοδο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το πρώτο, με τίτλο «Φύση και Φαντασία - Από χώμα και νερό: γνωριμία με τον πηλό», θα γίνει στις 17 και 18 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά 10-13 ετών, που θα εξερευνήσουν αρχαία αντικείμενα από πηλό και θα φιλοτεχνήσουν και δικά τους έργα. Το δεύτερο, με τίτλο «Ανθρωπος και φύση, από το μύθο στο σήμερα», θα υλοποιείται δύο φορές εβδομαδιαίως (από 23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου) και τα παιδιά (7 - 9 ετών) θα περιδιαβούν τις εκθέσεις για να ανακαλύψουν την ιστορία του Τιτάνα Επιμηθέα. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 830538.

Οι κινέζοι πρέπει -διά νόμου- «να βλέπουν συχνά» τους γέρους γονείς τους

Με πρόστιμα ακόμη και με φυλάκιση απειλούνται κινέζοι που δεν επισκέπτονται συχνά τους ηλικιωμένους γονείς τους, σύμφωνα με νόμο που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με Νόμο για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων, τα ενήλικα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες των γονέων τους και μην εγκαταλείπουν ή αποφεύγουν τους ηλικιωμένους.