Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νεάπολη-Συκιές: Θερινά προγράμματα για παιδιά και ΑμεΑ

Στιγμές ξεγνοιασιάς στον ήλιο και τη θάλασσα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, καθώς η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει και φέτος τα προγράμματα «Θερινά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)», «Παιδί και θάλασσα», «ΑμεΑ και Θάλασσα» και «Παιδικές κατασκηνώσεις».

Ανοικτό e-book: Ο Βασιλιάς των Παραμυθιών (παιδικό θεατρικό) του Δημήτρη Γραμμένου

Το σενάριο της θεατρικής παράστασης "Ο Βασιλιάς των Παραμυθιών" του Δημήτρη Γραμμένου διανέμεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο σε μορφή ψηφιακού βιβλίου με άδεια Creative Commons. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία των Ελένη Κόκαλη και Κατερίνα Μαυράκη, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Δ’ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Οι κότες είναι εξυπνότερες από ένα νήπιο

Σίγουρα έχετε ακούσει την ελληνική παροιμία «45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση». Σε αυτό σχεδόν το συμπέρασμα φαίνεται να κατέληξε μία νέα μελέτη, που έδειξε ότι οι κότες είναι πιο έξυπνες από ένα μικρό παιδί σε ό,τι αφορά στην αριθμητική και στις βασικές δεξιότητες.

Μαθαίνουμε να ζούμε με το σακχαρώδη διαβήτη

Ο Κωστάκης πήγε στο νησί του να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τους παππούδες του. Η γιαγιά παρατήρησε ότι συνεχώς γύρναγε από το παιχνίδι και ζητούσε νερό, πήγαινε πιο συχνά στην τουαλέτα και ξαναπήγαινε για παιχνίδι. «Παιδί είναι», σκέφτηκε, «παίζει έντονα, ιδρώνει, είναι και καλοκαίρι».

Θεραπευτική ιππασία - Ιπποθεραπεία

Με την ανεργία να πλήττει και τους τρεις τομείς της οικονομίας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή) και τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας να αυξάνεται διαρκώς καθίσταται αναγκαία η πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών ή η παρακολούθηση προγραμμάτων εξειδίκευσης. Ειδικά στα επαγγέλματα υγείας όπως η εργοθεραπεία, η φυσικοθεραπεία, η λογοθεραπεία κ.α, ο καλά καταρτισμένος επιστήμονας που εφαρμόζει προχωρημένες τεχνικές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών μπορεί να διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο. Η θεραπευτική ιππασία είναι μια νέα σχετικά εξειδίκευση που αξίζει της προσοχής των μαθητών που ενδιαφέρονται για παραϊατρικά επαγγέλματα. Ο κ. Νικολάου Ιωάννης αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας μας έδωσε μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες για την άγνωστη για πολλούς ιπποθεραπεία.