Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ηθική δέσμευση και επιλογή επαγγέλματος

Ο Ντίλαν Μάθιους έγραψε πρόσφατα ένα συναρπαστικό κομμάτι στην «Ουάσιγκτον Ποστ», για έναν νεαρό ονόματι Τζέισον Τριγκ. Ο Τριγκ είναι ένας 25χρονος διπλωματούχος πληροφορικής του ΜΙΤ, ο οποίος έβαλε σ’ εφαρμογή τον τρόπο που, κατά τη γνώμη του, μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο καλό στον κόσμο. Πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του, σε μια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων (hedge fund).

Ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές και το σχολικό έτος 2013-2014

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Δημόσιο Γυμνάσιο, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. 
Για να γίνει ο προγραμματισμός, το υπουργείο καλεί τους οι Διευθυντές των Δημοσίων Γυμνασίων να ενημερώσουν τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που θα εγγραφούν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου, για το εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 72849/Γ7/29-05-2013 εγκύκλιο του Τμήματος Ε΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ.
Πηγή: esos

Γνωστοποίηση διδάκτρων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων

Γνωστοποίηση διδάκτρων για την πρώτη τάξη των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων/Λυκείων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ανασκόπηση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης 2013

Δεκαεπτά πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν στην πρωινή περίοδο της πρεμιέρας του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενείται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Ο 15χρονος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος, σάρωσε τα πανελλήνια ρεκόρ στα αγωνίσματα όπου συμμετείχε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. Ο αθλητής του Ηρόδικου κάλυψε τα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S9 σε χρόνο 29.15 και τα 100μ. πεταλούδα σε 1:10.19.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα "Καλοκαίρι στην Αίγινα"

Το πρόγραμμα "Καλοκαίρι στην Αίγινα" θα φιλοξενήσει και εφέτος ΔΩΡΕΑΝ στη Αίγινα, δίπλα στην θάλασσα, σε 15νθήμερα παραθεριστικά εκπαιδευτικά προγράμματα παιδιά με ειδικές ανάγκες (αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down). Η Στέγη αυτιστικών παιδιών "Ανάδυση" αναζητά εθελοντές για τη συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και δέχεται αιτήσεις από οικογένειες που βρίσκονται σε συνθήκες οικονομικής αδυναμίας η πλήρους απορίας.

1ο Πανελλήνιο Εφηβικό Κάμπινγκ Κωφών

Οξυγόνο: Kαλοκαιρινό παζάρι βιβλίου

Το ΟΞΥΓΟΝΟ σας προσκαλεί στο καλοκαιρινό του παζάρι για να ξεφυλλίσετε και να διαλέξετε τα βιβλία που θα σας κάνουν παρέα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού στην πόλη ή στις διακοπές. 

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ με θέα τη Ρωμαϊκή Αγορά στην Ολύμπου 81, από την Πέμπτη 4 έως το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013. Το παζάρι θα λειτουργεί Τρίτη-Παρασκευή 11:00-19:00 και Σάββατο 10:00-15:00.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία

Η «Ομπρέλα: Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης» σε συνεργασία με το European Bonny Method GIMTraining Program, διοργανώνουν νέο πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery(USA) και το European Network of GIM (ENGIM)