Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μελέτη: Παιδιά, αυτισμός και πρώιμη παρέμβαση στη συμπεριφορά

Διαβάστε και μεταφορτώστε τη μελέτη "Early intensive behavior treatment for children with autism: a multiple-case study of long term outcomes"  της Cynthia J. Lopez.

Δήμος Παύλου Μελά: Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατασκηνώσεων ΑμεΑ 2013

Ξεκινά από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου) η υποβολή αιτήσεων για το δωρεάν πρόγραμμα κατασκηνώσεων ΑμεΑ 2013. 

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 22 Αυγούστου έως τη 1 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στην "Πρότυπη Παιδική Ευρωπαϊκή Κατασκήνωση Αλεξάνδρα" στην παραλία Κάριανης Καβάλας. Το πρόγραμμα αφορά 33 άτομα, δημότες και κάτοικοι δήμου Παύλου Μελά, με νοητική υστέρηση και κινητικές ή άλλες υπηρεσίες ηλικίας από 6 ετών και άνω.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τυφλούς

Ο Phillipp Meyer έφτιαξε ένα εικονογραφημένο βιβλίο που λέει μια ιστορία μέσω κύκλων που θυμίζουν μέθοδο Braille, οι οποίοι αναπαριστούν διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσα σε τετράγωνα που χωρίζουν κάθε τμήμα της ιστορίας. Ο τίτλος της ιστορίας είναι «Life», που λέει την απλή πορεία δύο ανθρώπων που ερωτεύονται, αφήνοντας τον αναγνώστη να συμπληρώσει τα κενά.

Ποιες οικογένειες χάνουν το επίδομα τέκνων

Χωρίς ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή ειδικό πολυτεκνικό επίδομα θα μείνουν τελικά πολλές οικογένειες που είχαν εναποθέσει κάποιες από τις ελπίδες τους στην πληρωμή -έστω και καθυστερημένα- του συγκεκριμένου επιδόματος που αντικαθιστά στην ουσία τα οικογενειακά επιδόματα. Παρ’ ότι τελικά, η κυβέρνηση επέλεξε να το επεκτείνει ακόμη και στις οικογένειες με ένα παιδί, με τη διάταξη που προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τελικά, αποκλείονται πολλές οικογένειες, ακόμη και πολύτεκνες. Και αυτό, γιατί πλέον ως συνολικό οικογενειακό εισόδημα από το οποίο θα προκύπτει εάν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή. Έτσι, εκτός από τυχόν μισθωτές υπηρεσίες, στο συνολικό οικογενειακό επίδομα θα προστίθενται το ΕΚΑΣ, το εφάπαξ, οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, το επίδομα ανεργίας, οι συντάξεις και τα επιδόματα αναπήρων, τα μερίσματα από μετοχές και οι τόκοι των καταθέσεων. 

Σκύλος-οδηγός τυφλών έσωσε τους εκπαιδευτές του...

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας στην Καλιφόρνια, με πρωταγωνιστή ένα λαμπραντοράκι, το οποίοέσωσε τη ζωή δύο εκπαιδευτών του από τροχαίο.

Πότε πρέπει να γίνεται η εισαγωγή στερεών τροφών στα βρέφη και γιατί

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους πρέπει να γίνεται μεταξύ του 4ου και 6ου μήνα. 

Προκήρυξη Ενίσχυσης Ερευνητικής Δραστηριότητας στο Α.Π.Θ. – 2013

Η Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δράσεις για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας μέσω προγραμμάτων που θα εκπονηθούν στο ΑΠΘ.