Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

To KEΘΕΑ ζητεί προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

To KEΘΕΑ ζητεί προσωπικό για τη Φροντίδα Άστεγων και Εξαρτημένων Ατόμων, μετά από χορηγία δωρεάς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να λειτουργήσουν την επόμενη τριετία, δύο (2) κινητές μονάδες στο δρόμο για τη Φροντίδα Άστεγων και Εξαρτημένων Ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Εξέταση αίματος για την επιλόχειο κατάθλιψη

Μια νέα εξέταση αίματος που θα δείχνει στις εγκύους αν κινδυνεύουν από επιλόχειο κατάθλιψη, θα είναι σύντομα διαθέσιμη για τις γυναίκες, σε πρώτη φάση στο εξωτερικό.

Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τις θερινές διακοπές στο δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά, αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών μας, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Άσυλο του Παιδιού: «Βραδινό στον Κήπο μας»

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30 το Β’ Συγκρότημα του «Ασύλου του Παιδιού» (9ο χλμ. Θεσ/νίκης-Θέρμης, δίπλα στο Praktiker), φιλοξενεί την εκδήλωση «Βραδινό στον Κήπο μας», με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό.

H SAP προτίθεται να προσλάβει 650 άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ

Η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου. Η γερμανική εταιρία λογισμικών εφαρμογών SAP προτίθεται να προσλάβει 650 άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ με σκοπό να αξιοποιήσει τις μοναδικές τους ικανότητες.

Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο - Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά

Χρήσιμες συμβουλές, τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά, για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης δίνει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ., μετά και το περιστατικό με τον 40χρονο «Δράκο» των Πετραλώνων ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.

Δεν είναι όλα τα βλαστοκύτταρα εξίσου ασφαλή!

Πολύτιμες αλλά και πολλές άγνωστες ιδιότητες έχουν τα βλαστοκύτταρα, η χρήση των οποίων κερδίζει έδαφος στην ιατρική. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή τους, καθώς η χρήση όλων δεν είναι εξίσου ασφαλή.