Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επίσημη «πρώτη» για το paralympic.gr

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έχει τη χαρά και την τιμή, να σας παρουσιάσει το νέο επίσημο διαδικτυακό τόπο της (www.paralympic.gr) με την πρώτη παρουσίασή του στο ευρύ κοινό. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό και εν μέσω αντίξοων συνθηκών ενσωματώνεται σιγά-σιγά στο παγκόσμιο διαδικτυακό γίγνεσθαι, ευελπιστεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο για όλους εκείνους που επιθυμούν και θέλουν να βρίσκονται δίπλα στο Παραολυμπιακό Κίνημα. Ένα Κίνημα, το οποίο στηρίζεται σε αθλητές και ανθρώπους πρότυπα για ολόκληρη την κοινωνία και το οποίο χρήζει της στήριξής όλων σας.

Οι μικροί Ρομά στα θρανία

Ρεπορτάζ της Λίζας Γ. Τσοπανάκη στη Ροδιακή

Μια διαφορετική οπτική από αυτή που γνωρίζουμε για τους Ρομά έδωσαν χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Plaza” στα πλαίσια του προγράμματος «εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», καθηγητές και μαθητές, αποδεικνύοντας πως οι μικροί Ρομά θέλουν και μπορούν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία. 

Ο θόρυβος σκοτώνει την ακοή

Ο θόρυβος και όχι η ηλικία αποτελεί πλέον την κύρια αιτία βαρηκοΐας. Εάν δεν λάβετε μέτρα τώρα για να προστατεύσετε την ακοή σας, αργά ή γρήγορα πολλοί από εσάς και τα παιδιά σας θα δυσκολεύεστε να κατανοήσετε ακόμη και μία απλή συζήτηση, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Διαψεύδει τις αλλαγές στο Λύκειο το υπουργείο Παιδείας

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Παιδείας τα χθεσινά δημοσιεύματα περί αλλαγών στο λύκειο και ολοκλήρωσης του σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα στα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαϊου.

Ταινία: Μαθήματα ζωής


Δωρεάν Μαθήματα ανακύκλωσης για παιδιά στο πάρκο Τρίτση

Τη δυνατότητα για δωρεάν εναλλακτική εκπαίδευση πάνω σε θέματα ανακύκλωσης, έχουν τα παιδιά της πρωτεύουσας, κάθε Κυριακή στο πάρκο «Α.Τρίτσης» στο Ίλιον,μέχρι τις 28 Απριλίου.

Εκεί, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν, μαθαίνοντας παράλληλα τησημασία και την αξία της ανακύκλωσης στις ζωές μας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Το Μυστήριο του Φωταερίου…

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της εκπαιδευτικής του πολιτικής, εγκαινιάζει ένα ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μυστήριο του Φωταερίου», στοχευμένο αποκλειστικά σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Το «Μυστήριο του Φωταερίου» προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες της Τεχνόπολης να ενώσουν τα κομμάτια μιας κατασκευής-παζλ μέσα από ειδικές αποστολές μυστικών πρακτόρων, παιχνίδια ρόλων, παρατηρητικότητας, συνεργασίας, δημιουργικότητας και γρίφους.

Καστοριά: 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ γυμνασίου, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, από τις 9.00 π.μ.

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού παίζουν στην Πρέβεζα για καλό σκοπό

Έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για καλό σκοπό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο τέλος Ιουνίου στο Στάδιο ¨Αθανασία Τζουμελέκα" στην Πρέβεζα.

Νέα θεραπεία ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση της όρασης

Μια νέα συνδυαστική θεραπεία που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ ανοίγει τον δρόμο για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των γενετικών προβλημάτων που προκαλούν τύφλωση.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου (International Day for Street Children) καθιερώθηκε το 2011, με πρωτοβουλία του Consortium for Street Children (CSC), μιας διεθνούς μ.κ.ο. με έδρα το Λονδίνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Απριλίου.

Δωρεάν εξετάσεις για να μάθετε εάν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη

Την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτηκαι δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναικαλά ρυθμισμένοι, θα έχουν από τηνΠαρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 οι κάτοικοι τωνΣερρών στο ξενοδοχείο Philippos Xenia (Αγίας Σοφίας 1, Σέρρες, τηλ. 23210 – 99360)!