Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κατασκευή: Αυγοθήκη- Λαγουδάκι

www.brezideje.si
Φτιάξτε την αυγοθήκη της εικόνας στο σχολείο ή στο σπίτι. Εύκολη κατασκευή που απαιτεί μονο χαρτόνι (Α5), μαρκαδόρο, ψαλίδι και το πατρόν/σχέδιο. Τις οδηγίες με φωτογραφίες σε κάθε βήμα, θα τις βρείτε εδώ. Από την ίδια πηγή είναι και η φωτογραφία που χρησιμοποιήσαμε στην παρούσα ανάρτηση. 

Δημοσία διαβούλευση για τα ΤΟΣΥΝ

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει τη συμμετοχής των νέων στα κοινά, προχωρεί στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤΟΣΥΝ).

Υποτροφίες από το κληροδότημα «Π. Τριανταφυλλίδη»

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη για τη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων της χώρας με καταγωγή από την Πελοπόννησο για το ακαδ. έτος 2011-2012 χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, με κριτήριο το βαθμό του Πτυχίου, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό, σε Πανεπιστήμια της χώρας, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των πτυχιούχων των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών.

Συχνές ερωτήσεις για τις απουσίες, την επίδοση, τις απαλλαγές και την εγγραφή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το Γυμνάσιο Καλαμωτής Xίου συγκέντρωσε στην ιστοσελίδα του συχνές ερωτήσεις μαθητών – γονέων. Διαβάστε παρακάτω πολύ χρήσιμες πληροφορίες για πρακτικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σεμινάρια ποίησης για όλους

Το πρωτογονικό τραγούδι και μια πλειάδα σημαντικών ξένων ποιητών με παγκόσμια αναγνώριση θα παρουσιαστούν, μέσα από ανθολογήσεις και εισηγήσεις ειδικών μελετητών, στον κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Η γλώσσα στα κείμενα / Ποιητές του κόσμου», που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου Ποίησης της Πάτρας στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου (Μαρασλή 4). 

Η καφεΐνη "γεννά" μωρά με χαμηλό βάρος

Ακόμα και χαμηλά επίπεδα καφεΐνης αν καταναλώνει μία έγκυος, αυξάνεται ο κίνδυνος να γεννήσει μωρά με βάρος μικρότερο του φυσιολογικού, σύμφωνα με μια νέα σκανδιναβική επιστημονική έρευνα. 

Ενήλικα Αδέρφια Ατόμων με Αναπηρία – Οι κρυφοί πρωταγωνιστές

Η μοναδική εμπειρία τού να μεγαλώνεις με έναν αδερφό ή αδερφή με αναπηρία μπορεί να αποδειχτεί μεγάλο πλεονέκτημα στην ενήλικη ζωή. Τα αδέρφια ατόμων με αναπηρία μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ ώριμους, ανεξάρτητους, υπομονετικούς ενήλικες, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιθανότατα ενδιαφέρονται περισσότερο για την ευημερία των άλλων και είναι πιο ευαισθητοποιημένα σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν πιο συγκροτημένη αντίληψη για τις οικογενειακές σχέσεις.

Οι επιπτώσεις των αστυνομικών επεμβάσεων στα παιδιά και τους εφήβους

Στις 29.1.2013 διοργανώθηκε στην Ιερισσό, με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συζήτηση μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου με τον Συνήγορο του Παιδιού με θέμα: «Προβληματιζόμαστε και συζητάμε για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου μας».

«Είμαστε δάσκαλοι! Εως πότε θα αδιαφορούμε;»

Η δραματική έκκληση της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων Τρικάλων Κατερίνας Νικολαΐδου, με αφορμή ένα περιστατικό υποσιτισμένου παιδιού στο νηπιαγωγείο της περιοχής

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Πρόσφυγες 2013

Τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.